ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Παρέμβαση του Χρ. Κέλλα στην υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

Την αναθεώρηση της απόφασης, που προβλέπει την κατάργηση δύο τμημάτων προσανατολισμού (Ανθρωπιστικών και Θετικών Σπουδών) της Γ΄ Λυκείου Τσαριτσάνης και τη μετακίνηση των μαθητών στην Ελασσόνα, ζήτησε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, από την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μόλις ενημερώθηκε για το θέμα – αργά το μεσημέρι της Παρασκευής – και το ψήφισμα που εξέδωσαν οι τοπικοί φορείς, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Υφυπουργό και της έθεσε μετ’ επιτάσεως την ανάγκη της μη μετακίνησης των μαθητών της Τσαριτσάνης στην Ελασσόνα, επικαλούμενος αφενός μεν την ιστορικότητα του σχολείου, το οποίο στεγάζεται στην περίφημη «Οικονόμειο Σχολή», αφετέρου τις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη χρονική στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση, η οποία ανατρέπει τον σχεδιασμό των οικογενειών και των ίδιων των μαθητών, σε μία κρίσιμη σχολική χρονιά πανελλαδικών εξετάσεων.

Η κ. Ζαχαράκη δεσμεύθηκε να επανεξετάσει το θέμα και να απαντήσει στο αίτημα του κ. Κέλλα.

Χρ. Κέλλας

Σε δήλωση του ο Χρ. Κέλλας αναφέρει τα εξής:

«Μόλις ενημερώθηκα για το ζήτημα, που ανέκυψε με την προβλεπόμενη κατάργηση των δύο ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου Τσαριτσάνης,  επικοινώνησα άμεσα με την αρμόδια Υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη και της ανέλυσα τους λόγους για τους οποίους αυτή η απόφαση, τουλάχιστον για την Τσαριτσάνη, δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

Τόνισα ιδιαίτερα την ιστορικότητα του Σχολείου και της κωμόπολης, όπου λειτούργησε ένα από τα πρώτα σχολεία στον θεσσαλικό χώρο και δίδαξαν μεγάλες μορφές των γραμμάτων, την άριστη κτιριακή υποδομή και τις διακρίσεις του.

Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι δίκαιο και σωστό. Η υφυπουργός κ. Ζαχαράκη, η οποία γνώριζε τα παραπάνω στοιχεία, δεσμεύθηκε να επανεξετάσει το ζήτημα, δείχνοντας να κατανοεί την ανησυχία των τοπικών φορέων. Ευελπιστώ στη θετική ανταπόκριση της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ