ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Σε μια από τις τελευταίες πράξεις του ο πρώην πλέον διευθυντής β/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας Γιάννης Καψάλης παρέπεμψε στο πρώτο τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας, τον διευθυντή του ΓΕΛ Συκουρίου, Δημήτρη Γεωργούση, για μια σειρά επιστολών του στον Τύπο με αποκορύφωμα την τελευταία του ανοικτή επιστολή προς τον συντονιστή της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Ζωγράφο.

Με ένα πολυσέλιδο έγγραφο ο πρώην διευθυντής υποστηρίζει ότι ο κ. Γεωργούσης παραπέμπεται στο πειθαρχικό επειδή επέδειξε ανάρμοστη, ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά, εντός ή εκτός υπηρεσίας, της παράβασης της υποχρέωσης της εχεμύθειας, της χρησιμοποίησης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας ή πληροφοριών που κατέχει ο υπάλληλος λόγω της υπηρεσίας ή της θέσης του για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων ή του ιδίου ή τρίτων, της άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής, που γίνεται δημοσίως γραπτώς ή προφορικώς με σκόπιμη χρήση εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις.

Μάλιστα διευκρινίζει ότι η παραπομπή στο πειθαρχικό κρίνεται αναγκαία επειδή οι πράξεις του κ. Γεωργούση επισείουν ποινές που ξεπερνούν τη δικαιοδοσία του διευθυντή β/βαθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Καψάλης επισυνάπτει στο κείμενό του και όλες τις επιστολές που δημοσίευσε ο κ. Γεωργούσης, την απόφασή του να του επιβάλει ποινή μείωσης μισθού που του είχε επιβάλει και τις αθωωτικές αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά από ένσταση του κ. Γεωργούση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του κ. Καψάλη για παραπομπή του κ. Γεωργούση με ημερομηνία 10 Αυγούστου 2020, επιδόθηκε στον κ. Γεωργούση από τη νυν διευθύντρια β/βαθμιας κ. Β. Ζιάκα στις 27 Αυγούστου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ