ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΧΟΡΟΥ (Κ.Ε.Θε.Χο.) +ΠΛΗΝ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν τα ανοιχτά (δωρεάν) μαθήματα γνωριμίας για όσους και όσες ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της υποκριτικής και του χορού και έχουν ως στόχο οι ενδιαφερομένοι/ες να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν στον τρόπο δουλειάς του Κ.Ε.Θε.Χο. +ΠΛΗΝ.

Ο βασικός στόχος του Τμήματος Υποκριτικής και Σωματικής Έκφρασης είναι να έρθουμε σε επαφή με την τέχνη του ηθοποιού και της υποκριτικής. Μέσα από μία διαδικασία έντονων σωματικών ασκήσεων και συγκεκριμένο “αυστηρό” πλαίσιο ,βήμα-βήμα, με βασικό εργαλείο τον Αυτοσχεδιασμό, μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε σκηνικά και να εκφραζόμαστε με το σώμα μας και τους ήχους που αυτό παράγει.

Ξανά βρίσκουμε την χαμένη παιδική μας αθωότητα και παρόρμηση και με βασική μας «εργαλειοθήκη» την φαντασία μας και τις δικιές μας ιστορίες, πειραματιζόμαστε, εκφραζόμαστε, επινοούμε ,δημιουργούμε και εκπαιδευόμαστε ώστε να δημιουργήσουμε τον χώρο μέσα στον οποίο θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε υποκριτικά.

Στο τμήμα του Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού, σκοπός μας είναι να στήσουμε κ να ενδυναμώσουμε το θαυμαστό εργαλείο που όλοι μας διαθέτουμε και δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο σώμα. Εξερευνούμε λοιπόν τις δυνατότητές του και προσπαθούμε να το εφοδιάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε ούτως ώστε να αποκτήσει σιγά σιγά την άνεση να λειτουργεί ως “φωνή” των συναισθημάτων μας. Δουλεύουμε με υλικά από διάφορες τεχνικές όπως safety release, Hawkins, Horton, Gaga movement language και αυτοσχεδιασμό. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τη βαρύτητα του σώματός μας κ να εναλλάσσουμε ποιότητες κ δυναμικές μέσα στο χώρο, παρατηρώντας παράλληλα όχι μόνο την κίνηση ως κίνηση αλλά και τις δυνάμεις(εσωτερικές ή εξωτερικές) που τελικά μας οδηγούν σε αυτήν.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Υποκριτική και Σωματική Έκφραση
Δευτέρα 21/9 και Τρίτη 22/9
17:00-19:30
Σύγχρονος Χορός και Αυτοσχεδιασμός
Τετάρτη 23/9 και Πέμπτη 24/9
17:00-19:00

*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής*

Τηλεφωνικά στο 6987753839 (Ηρακλής Τζαφέτας) και  καθημερινά 10:00-13:00 Λογιωτάτου 14 & Σμολένσκυ γωνία

*Τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως έχουν ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ