ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!!! ΣΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ!

Ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης ΣΥΝΠΟΛΙΤΕΙΑ του Δήμου Τυρνάβου  

Διαβάσαμε στο paidis.com ότι, τα  παρακάτω έργα αξίας 9,35 εκατομμυρίων ευρώ μεταφέρονται από το  “Φιλόδημο Ι” στο “Αντώνης Τρίτσης” νιώθοντας μεγάλη ανακούφιση που δεν χάνονται.

Τα έργα είναι:

  1. Συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών του Δήμου Τυρνάβου 2.500.000,00 €
  2. Επέκταση-αντικατάσταση και εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Τυρνάβου 3.000.000,00 €
  3. Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Τυρνάβου και κατασκευή Φ/Β πάρκου στο Δήμο Τυρνάβου 3.850.000,00 €

Στη σελίδα 25 του προγράμματός μας αναφέρονται τα έργα αυτά και όπως αντιλαμβάνεστε όλοι είναι έργα για τα οποία δούλεψε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Διευκρινίζουμε γιατί το θεωρούμε απαραίτητο ότι το δεύτερο έργο περιλαμβάνει:

  • Την αντικατάσταση 32 χλμ παλαιών αμιαντοσωλήνων ύδρευσης με σωλήνες PE (πλαστικοί) νέας γενιάς, στους οικισμούς Τυρνάβου και Αμπελώνα καθώς και τους τροφοδοτικούς αγωγούς στις κοινότητες Δένδρων και Πλατανουλίων.
  • Την εγκατάσταση δύο ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (Η/Ζ) (γεννήτριες) για τα δύο αντλιοστάσια ύδρευσης στον Αμπελώνα.
  • Την εγκατάσταση ενός ολοκλήρου συστήματος τηλεμετρίας που θα αποτελείται από 9 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου σε δεξαμενές, γεωτρήσεις, υδατόπυργους και ένα Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου, το οποίο θα κάνει εφικτό την κατάρτιση του ισοζυγίου νερού, τον εντοπισμό των πιθανών διαρροών και την άμεση επέμβαση σε περίπτωση βλαβών.

Το τρίτο έργο περιλαμβάνει: Τον εκσυγχρονισμό του Βιολογικού Καθαρισμού Τυρνάβου, Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 500 kwp και Εγκατάσταση  Διαχείρισης  Βιοστερεών στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” συνολικού προϋπολογισμού 3.850.000 €.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ