ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Κινητοποίηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Λαμπρούλη, στον λόφο του Φρουρίου, με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λαρισαίων και τη συμμετοχή φορέων της Λάρισας.

«Τα προβλήματα παραμένουν και η κινητοποίησή μας αποτελεί όχι απλά μια πρώτη απάντηση μα και ένα έργο που θα παιχθεί σε συνέχειες, αφού σκοπεύουμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Γ. Παναγιώτου, ενώ σε σύντομο χαιρετισμό του εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης επικεντρώνοντας σε σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, καθαρίστριες και μέσα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Η κυβέρνηση έκανε λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ με μάσκες-αλεξίπτωτα, παγουρίνο για σφηνάκια και 25άρια και 27άρια τμήματα μαθητών θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας», τονίστηκε στην κινητοποίηση.

Οι συγκεντρωμένοι διεμήνυσαν πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν με δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως και στον Δήμο Λάρισας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λαρισαίων και οι φορείς: Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λάρισα (ΟΕΒΕΛ), Σύλλογος Γιατρών Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Σύλλογος Δασκάλων Κων/νος Κούμας, ΕΛΜΕ Λάρισας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, Σωματείο Καθαριστριών, ΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας, ΟΓΕ Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), Σύλλογοι Γονέων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, συνταξιουχικά σωματεία κλπ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 27ου Δ.Σ.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων  του 27ου δημοτικού σχολείου Λάρισας με ανακοίνωσή του στηρίζει την κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας και των φορέων της πόλης. Στο κείμενο που υπογράφει η διοίκηση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Καλούμε τους γονείς να πάρουν μέρος ώστε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν καιρώ πανδημίας .

Δε θα ρισκάρουμε την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας!

Συγκεκριμένα απαιτούμε άμεσα μέτρα

15 μαθητές ανά τμήμα. Άμεση αξιοποίηση άδειων αιθουσών και σχολείων, καθώς και άλλων κρατικών-δημοτικών υποδομών, ή ακόμα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτήρια, που να     καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη. Να σταματήσει το αίσχος με τα container και τις προκάτ αίθουσες.

Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.

Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, που είναι απολύτως απαραίτητα σε χιλιάδες οικογένειες, που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία.

Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο υγειονομικής λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on–line μετάδοση των μαθημάτων.

Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με γενναίες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την στελέχωση των απαραίτητων κλινών σε ΜΑΦ και ΜΕΘ

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ