ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο Α.Ο.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το οινοποιείο επισκέφθηκε ο βουλευτής Χρ. Κέλλας και είχε συζήτηση με τον πρόεδρο Χρ. Τσιτσιρίγγο και τη διοίκηση

Με τη διοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου συναντήθηκε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στην αυλαία του τρύγου στην επαρχία, ακούγοντας με ικανοποίηση από τα χείλη του Προέδρου Χρήστου Τσιτσιρίγγου ότι «ο τρύγος ολοκληρώθηκε με θετικά αποτελέσματα ως προς την ποιότητα και την ποσότητα των οινοποιήσιμων σταφυλιών, που συγκόμισαν οι Τυρναβίτες».

Η διοίκηση του Συνεταιρισμού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κέλλα για το ενδιαφέρον και την στήριξη στις δράσεις του, ενώ τον ενημέρωσε για τη σημαντική ενίσχυση που παρείχαν στα συνεταιριστικά οινοποιεία τα Μέτρα του «Πράσινου τρύγου» και της «Απόσταξης κρίσης», ζητώντας την συνέχισή τους, με καλύτερες, όμως, τιμές και μεγαλύτερο έλεγχο, καθώς αποκαθιστούν σε σημαντικό βαθμό την ισορροπία στην αγορά οίνου και δίνουν λύση στο οξύ πρόβλημα των αποθεμάτων.

Οι συνεταιριστές ζήτησαν, ακόμη, από τον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, την παρέμβασή του για την ένταξη και των αμπελουργών στην έκτακτη επιχορήγηση των 7.000 ευρώ για τον κορονοιό, καθώς η αμπελοκαλλιέργεια πιέστηκε πολύ στις αγορές, διατυπώνοντας, συγχρόνως, το αίτημα, να ενταχθεί η κλωνική επιλογή – που αποτελεί την ραχοκοκαλιά του πολλαπλασιαστικού υλικού της αμπέλου – στο μοσχάτο, το οποίο είναι εμβληματικό προϊόν της επαρχίας, στο πρόγραμμα ενίσχυσης «Ερευνώ – Καινοτομώ».

Χρ. Κέλλας

Από την πλευρά του ο κ. Κέλλας, συνεχάρη τη διοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει, καθώς και για το γεγονός ότι σε μία δύσκολη χρονιά εξασφάλισε τις ίδιες τιμές με πέρυσι, δίνοντας σημαντική ανάσα σε εκατοντάδες παραγωγούς της επαρχίας, τονίζοντας:

«Σήμερα επισκέφθηκα έναν από τους πλέον δραστήριους συνεταιρισμούς, που έχει έδρα μια ευλογημένη γη και συνεργάτες αμπελουργούς, οι οποίοι καλλιεργούν τα κτήματά τους με αγάπη και μεράκι. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο Χρήστο Τσιτσιρίγγο και τα μέλη της διοίκησης ότι, σε μια δύσκολη χρονιά, όπως η φετινή, με συνετή διαχείριση των οικονομικών του, κατάφερε να δώσει τις περσινές τιμές στους παραγωγούς, δίνοντας πολύτιμη ανάσα και στην τοπική οικονομία του Τυρνάβου. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΑΤ με στοχευμένες δράσεις στήριξε και στηρίζει την αμπελοκαλλιέργεια και τους παραγωγούς. Προφανώς υπάρχουν κι άλλα εκκρεμή ζητήματα, για τα οποία ενημερώθηκα, ευελπιστώντας σε θετική ανταπόκριση από τον αρμόδιο Υπουργό».

Τον Λαρισαίο πολιτικό στο Οινοποιείο Τυρνάβου υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος, ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ευαγγελόπουλος, ο Γραμματέας κ. Απόστολος Καλμπούρης, ο Ταμίας κ. Δανιήλ Νάκας, η Οινολόγος κα. Αναστασία Παναγιώτου και ο Αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Χριστόφορος Κατσαρός.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ