ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ! ΔΥΝΑΤΗ ΚΝΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Ανακοίνωση της Τ.Ο. ΥΠΑΙΘΡΟΥ Λάρισας του ΚΚΕ και των Οργανώσεων Υπαίθρου Λάρισας της ΚΝΕ

Ο τελευταίος μήνας χαρακτηρίζεται από τις έντονες και μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, όπως και στην ύπαιθρο του νομού μας. Η ΚΝΕ από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει τους μαθητές που διεκδικούν μέτρα προστασίας, που είναι απαραίτητο να υπάρχουν κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας.

Διεκδικούν δηλαδή, να είναι λιγότεροι μαθητές μέσα σε μία τάξη, για να υπάρχουν οι ανάλογες αποστάσεις, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας στο σχολείο τους, ώστε να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται συχνά οι σχολικές αίθουσες, να αυξηθούν τα δρομολόγια από τα χωριά του νομού μας στα σχολεία τους, να υπάρχουν μάσκες και αντισηπτικά σε κάθε μαθητή. Τα αιτήματα των μαθητών, είναι λογικά, εύστοχα, δίκαια και τα αποδέχεται το σύνολο της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά μέχρι στιγμής έχει απαντήσει με ψέματα, συκοφαντίες, απειλές, εκβιασμούς, φόβο, τρομοκρατία και καταστολή. Την Παρασκευή 09/10 πήγαν χιλιάδες μαθητές στο υπουργείο Παιδείας για να συναντήσουν την υπουργό που τους «έψαχνε» για να κάνει διάλογο…

Συνάντησαν ΜΑΤ, άγρια καταστολή, ρίψη χημικών με σκοπό να διαλυθεί η συγκέντρωση. Στις 15/10, μέρα κινητοποίησης των μαθητών στο υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση συνέχισε με αστυνομικούς ελέγχους σε μαθητές. Το πείσμα, η οργή και η μαχητικότητα των μαθητών φουντώνουν. Ό,τι και να κάνουν, όποια ολιγομελή ομάδα, που καμία σχέση δεν έχει με τους αγώνες των μαθητών, συνεχίζουν να αξιοποιούν για να προβοκάρουν τις διεκδικήσεις τους, δεν θα τους περάσει! Οι μαθητές, όπως εύστοχα λένε στις ανακοινώσεις της Συντονιστικής τους, έχουν ήδη νικήσει χωρίς αμφιβολία.

Γιατί με τον αγώνα τους επέβαλαν τα αιτήματά τους να ακουστούν σε όλη την Ελλάδα, να έχουν επιμέρους κατακτήσεις σε πολλά σχολεία και περιοχές, να στριμώξουν το υπουργείο και την κυβέρνηση, που εκτίθενται για το πώς τους αντιμετωπίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλους τους δήμους του νομού μας, σε κάθε κεφαλοχώρι, οι μαθητές κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή. Η όποια προσπάθεια για ”κινητοποιήσεις” ενάντια στη χρήση μάσκας και η προώθηση διάφορων αντιδραστικών αιτημάτων αποτέλεσε μεμονωμένη περίπτωση και αξιοποιήθηκε για την συκοφάντηση των μαθητών.

Τα παιδιά έδειξαν ότι στον αγώνα και στην οργανωμένη πάλη είναι η ελπίδα για την αντιμετώπιση της σημερινής δύσκολης κατάστασης. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών στο ΓΕΛ Ελασσόνας, μέσω του ηλεκτρονικού φακελώματος για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης, απέδειξε ότι υπολογίζουν πολύ καλά τους μαθητικούς αγώνες!  Οι  κινητοποιήσεις απέναντι στη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έδειξαν ότι ο λαός δεν εφησυχάζει. Όπως χιλιάδες εργάτες και νεολαίοι έπαιρναν στο κυνήγι τα φασιστοειδή, απομονώνοντάς τα σε σχολεία, χώρους δουλειάς και γειτονιές, έτσι και τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη απέναντι στο σύστημα που «εκκολάπτει» το «αυγό του φιδιού»!

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μέσα στα σχολεία, από την πρώτη στιγμή μπήκαν μπροστά στον αγώνα!

Έλα μαζί μας! Ο αγώνας για να αλλάξουμε τον κόσμο μπορεί και πρέπει να δυναμώσει! Τα προβλήματα θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα των κινητοποιήσεων. Αυτό αποδεικνύεται όταν σε σχολεία που σταματάνε τις κινητοποιήσεις τους, την επόμενη μέρα κλείνουν λόγω κρουσμάτων, όπως έγινε με τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στο ΓΕΛ και στο γυμνάσιο της Ελασσόνας! Ο αγώνας αυτός μπορεί και πρέπει να δυναμώσει! Μπορεί αυτήν τη χρονιά να γίνει ένα διακριτό βήμα στη λειτουργία των μαθητικών οργάνων, στον προσανατολισμό τους, στη συζήτησή τους, στη ζωντάνια στα σχολεία όλη τη χρονιά. Να αποκτήσουν τα μαθητικά όργανα, τα 5μελή και τα 15μελή, ουσιαστικό ρόλο οργανωτή του μαθητικού κινήματος. Αναγκαία προϋπόθεση είναι η μαζική εκλογή των αγωνιστών μαθητών σε αυτά.

Σήμερα, χρειάζεται οργάνωση της πάλης που θα συγκρουστεί αποφασιστικά με αυτό το σύστημα, το οποίο όσο υπάρχει, θα έχει ως σταθερά ένα σχολείο που δεν θα ικανοποιεί τα όνειρα και τις ανάγκες των μαθητών, μια κοινωνία που δεν θα καλύπτει τις ανάγκες των οικογενειών τους.

Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να οικοδομηθεί μια άλλη κοινωνία, που θα δώσει απάντηση στα μεγάλα επιτακτικά ερωτήματα που βρίσκονται στα χείλη όλων των μαθητών αυτό το διάστημα, αφού το σύστημά σας είναι σάπιο, σάπια είναι και η παιδεία!

Σοσιαλισμός λοιπόν,  για να μπορούμε να ανασάνουμε, για να νικήσει η ζωή!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ