Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το θέμα της παραχώρησης έκτασης εντός του οικοπέδου του 3ου δ.σ. Τυρνάβου στην Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. ώστε να ανεγερθεί νέο διδακτήριο που θα στεγάσει το 3ο νηπιαγωγείο Τυρνάβου αναμένεται να απασχολήσει μεταξύ άλλων την αυριανή δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειταια για ένα σημαντικό θέμα με δεδομένο ότι η έκταση παραχωρείται σε μία εταιρεία του δημοσίου που έχει μπει στο ΤΑΙΠΕΔ και η παραχώρηση της έκτασης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 50 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης σχολείου παράλληλα με την απόφαση παραχώρησης το δ.σ. πρέπει να αποφασίσει ότι ο δήμος θα αναλάβει και τα λειτουργικά έξοδα του νέου σχολείου.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Ενα εξίσου σημαντικό θέμα που θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση είναι και το θέμα της έγκρισης πραγματοποίησης προγράμματος περισυλλογής και στείρωσης αδέσποτων από ομάδα Γερμανών κτηνιάτρων. Για το θέμα υπάρχει θετική εισήγηση από το συμβούλιο της κοινότητας Αμπελώνα με το σύνολο των μελών πλην του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης να εκφράζονται θετικά για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ την ίδια ώρα θετική είναι και η πρόταση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στην εισήγηση της υπηρεσίας τονίζεται ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθί από 6 έως 13 Νοεμβρίου, ενώ το δ.σ. καλείται να αποφασίσει για αυτό στι; 10 του ίδιου μήνα. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα ή ξεκίνησε χωρίς την έγκριση, πράγμα που θεωρείται απίθανο ή ότι λόγω της καθυστέρησης πραγματοποίησης του συμβουλίου ή δεν θα γίνει καθόλου ή θα μετατεθεί για άλλες ημερομηνίες ανάλογα με τις δυνατότητες των κτηνιάτρων, αν φυσικά το σώμα δώσει την έγκριση για την πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος, το οποίο σημειωτέον πέρασε και από την αρμόδια 5μελή επιτροπή του δήμου με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά.

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Η διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Αντικατάσταση μέλους Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τυρνάβου.
  2. Μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχ. Έτους 2021-2022. (αριθ. πρωτ. 23289/23-10-2020 έγγραφο Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας).
  3. Λύση μισθωτικής σχέσης δημοτικού καταστήματος στον Αμπελώνα.
  4. Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Τυρνάβου.
  5. Εφαρμογή προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Τυρνάβου.
  6. Απόφαση παραχώρησης της χρήσης του οικοπέδου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου από το Δήμο Τυρνάβου στην Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.) για το χρονικό διάστημα μέχρι την υλοποίηση του έργου (10 έτη για ΕΣΠΑ και 50 έτη για ΣΔΙΤ) «Ανέγερση νέου διδακτηρίου στον προαύλιο χώρο του 3ου ΔΣ Τυρνάβου».
  7. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για ανάληψη από το Δήμο Τυρνάβου του κόστους λειτουργίας και συντήρησης της νέας σχολικής μονάδας, για ΕΣΠΑ.
  8. Έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας του έργου «Ενίσχυση ενεργειακής απόδοσης 3ου δημοτικού σχολείου Τυρνάβου».
  9. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση Αγροτικού Δικτύου».
  10. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Έργα συντήρησης και βελτίωσης νεκροταφείων».
  11. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικών οδών Δήμου Τυρνάβου».
  12. Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο Δήμου Τυρνάβου λόγω θεομηνίας».
  13. ‘Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων της εγκατάστασης «ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ της ΑΦΟΙ ΤΣΑΚΝΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ