Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μαζικές απολυμάνσεις σε λειτουργούντα σχολεία θα πραγματοποιήσει ο δήμος Φαρσάλων

Δήλωση με αφορμή την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας, έκανε ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου ζητώντας από όλους ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας. Στη δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη καμπή της πανδημίας που απειλεί τις ζωές μας, τις ζωές των δικών μας ανθρώπων, την ομαλότητα στην κοινωνία και την οικονομία όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους. Τα κρούσματα καθημερινά είναι χιλιάδες, είναι παντού.

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία μας δέχονται αφόρητη πίεση και το προσωπικό τους καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη να κρατηθούν στη ζωή πλήθος συνανθρώπων μας.

Τα νέα από το επιστημονικό μέτωπο μπορεί να είναι αισιόδοξα για την παραγωγή εμβολίων που θα μας προστατεύσουν μελλοντικά από τον κορωνοϊό, όμως ο δρόμος μέχρι την τελική λύτρωση είναι μακρύς και επίπονος.

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και θα παραμείνει για αρκετούς μήνες ακόμη. Ο μόνος τρόπος να τον αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μέχρι το εμβόλιο να φθάσει στη χώρα μας, είναι να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας. Να φοράμε μάσκα, να περιορίζουμε τις κοινωνικές συναναστροφές, να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών, να δείξουμε ανοχή στα μέτρα της πολιτείας και προπαντός να κλείσουμε τα αυτιά μας σ’ εκείνες τις επικίνδυνες απόψεις που διακινούνται στο δημόσιο διάλογο και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ο δρόμος που πορευόμαστε είναι δύσκολος, είναι όμως ο μόνος που μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο ξέφωτο, σε έναν πλανήτη που θα έχει αφήσει πίσω του για πάντα την πανδημία που ήδη κόστισε τη ζωή σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Μαζί θα τα καταφέρουμε!»

Μαζικές απολυμάνσεις

Εν τω μρταξύ σε νέα απολύμανση όλων των κτηρίων όπου στεγάζονται σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε λειτουργία στην επαρχία Φαρσάλων, θα προχωρήσει το ερχόμενο Σάββατο ο δήμος Φαρσάλων.

Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ο περιορισμός της πανδημίας στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σε δήλωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή τονίζει τα εξής: «Ο δήμος Φαρσάλων αποφάσισε το ερχόμενο Σάββατο να προχωρήσει σε έναν ακόμη γύρο απολύμανσης των κτηρίων σχολικών μονάδων που αυτή τη στιγμή λειτουργούν, δηλαδή δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Τηρούμε ευλαβικά τα πρωτόκολλα προστασίας από την πανδημία και μεριμνούμε καθημερινά ώστε να περιορίσουμε στο μέγιστο δυνατό την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε ανάγκη όλους τους πολίτες της επαρχίας Φαρσάλων. Μαζί, τηρώντας το σύνολο των συμβουλών από τους ειδικούς και τα ανακοινωθέντα μέτρα της πολιτείας, θα βγούμε νικητές σ’ αυτή τη μάχη».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com