Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΓΡΑΦΕΙ Η Ρούλα Σουρλαντζή -Ζαχαράκη π. Πρόεδρος του Δ.Σ.Τυρνάβου

κ. Δήμαρχε.
Σε ένα από τα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια του περασμένου φθινοπώρου,  (2019) είπατε πως χρειάζεται χρόνος (περίπου 5 μήνες σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου) ώστε, να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες για την υποβολή της πρότασης των αστικών αναπλάσεων της πόλης του Αμπελώνα.

Επίσης σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο είπατε πως δεν πρέπει να ξοδεύει ο Δήμος χρήματα για κάτι, που δεν είναι σίγουρο ότι θα βρει χρηματοδότηση.

Παρότι ο χρόνος θεωρήθηκε εξ’ αρχής πολύ μεγάλος, από τότε μέχρι σήμερα πέρασε ένας χρόνος και δυο μήνες  χωρίς να έχει γίνει κάτι.

κ. Δήμαρχε

Στο ανώτατο όργανο του Δήμου (30-7-2020) ανακοινώσατε  την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που θα προβλέπει τη σύνταξη νέας μελέτης για τις Αστικές Αναπλάσεις του Αμπελώνα οι οποίες έχουν κλειδωμένη χρηματοδότηση 1,2 εκ. € από την περιφέρεια.

Όπως αναφέρατε  η προγραμματική σύμβαση θα ερχόταν προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. και θα προέβλεπε  ότι καθηγητής της σχολής που κατάγεται από τον Αμπελώνα θα αναλάμβανε τη σύνταξη της μελέτης έναντι ενός τιμήματος που θα ανακοινωθεί μέσω της σύμβασης.

Επίσης  παραδεχθήκατε  ότι υπάρχει μελέτη για το έργο των αναπλάσεων αλλά  ότι έχει πολλές ελλείψεις που την καθιστά πρακτικά ανενεργή.

Τέλος υποσχεθήκατε ότι η νέα μελέτη που θα συντάξει η Αρχιτεκτονική θα παραδοθεί στο δήμο μέχρι το τέλος του 2020, ώστε να διαβιβαστεί στην Περιφέρεια που θα χρηματοδοτήσει το έργο.

Πριν λίγες μέρες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Αντιδήμαρχο κ. Σακούτσιο  έμαθα ότι η μελέτη δόθηκε σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο και ότι θα είναι έτοιμη όπως έχετε υποσχεθεί .

Πραγματικά δεν ξέρουμε αν πρέπει να αισθανόμαστε καλά με όλα αυτά.  Τα ερωτήματα είναι πολλά

Πώς όλα αυτά δεν ανακοινώθηκαν σε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο ή στους αρχηγούς των παρατάξεων;

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη;

Με  ποιον ιδιώτη;

Πόσο θα στοιχίσει;

Στο τέλος του 2020  θα είναι έτοιμη;

Εχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις για την ένταξη του αύλακα που ανήκει στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου στο σχεδιασμό του έργου ή θα προκύψουν νέες καθυστερήσεις; Τι ακριβώς σκέψη υπάρχει σχετικά με τον αύλακα;

Μακάρι  να δούμε  αυτό που περιμένει η πόλη του Αμπελώνα, γιατί  εδώ και 15 μήνες σχεδόν δεν έχουμε δει τίποτα.

Μακάρι στο τέλος του 2020  να δούμε να βγαίνει λευκός καπνός από το Δημαρχείο Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ