ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΕ 3 ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Κάλεσμα του Γ. Λαμπρούλη σε ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωοϊού να μειώθηκε σήμερα Σάββατο στην Π.Ε. Λάρισας και οι επιστήμονες να βλέπουν περαιτέρω μείωση μέσα στον Δεκέμβριο ώστε να οδηγηθούμε σε  αποσυμφόρηση στις ΜΕΘ και στις κλινικές covid-19 στα δύο νοσοκομεία, η εμφάνιση όμως κρουσμάτων σε 3 ιδιωτικές μονάδες υγείας (1 κλινική και 2 θεραπευτήρια) σε συνάρτηση με τα κρούσματα στο γηροκομείο και στον ΑΡΙΣΤΕΑ σε Αμπελώνα και Γιάννουλη, έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές αφού εκφράζονται φόβοι για μεταφορά του προβλήματος στα 2 νοσοκομεία για πιθανή νοσηλεία κάποιων εκ των κρουσμάτων.

Μάλιστα ήδη το πρόβλημα άρχισε να γίνεται αισθητό στις μονάδες τεχνητού νεφρού των 2 νοσοκομείων όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς της ιδιωτικής κλινικής τόσο για αιμοκάθαρση όσο και για νοσηλεία, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να χρειαστεί να γίνει μεταφορά ασθενών και από τα 2 θεραπευτήρια.

Εν τω μεταξύ η κατάσταση στις ΜΕΘ των 2 νοσοκομείων είναι οριακή την ώρα που και οι γιατροί αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια αντοχής σε τέτοιους ρυθμούς και υπερβάλλουν εαυτούς για τη φροντίδα των ασθενών.

Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

Εν τω μεταξύ το ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα μάχης στους ιδιώτες γιατρούς για να προσφέρουν στο σύστημα Υγείας, όπως σχετικά υπογράμμισε ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega. O βουλευτής σχολίασε και τις δηλώσεις του κ. Κοντοζαμάνη για την ένταξη ιδιωτών στα νοσοκομεία και για την ανάγκη υπογραφής σύμβασης, μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε και ο ίδιος στο ΓΝΛ την Παρασκευή, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προνοήσει για αυτό ώστε να αποφευχθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις ενώ σε σχέση με το εμβόλιο σημείωσε ότι από την στιγμή που θα υπάρχουν όλες οι εγγυήσεις το ΚΚΕ από την πλευρά του θα προτρέψει στην χρήση του γιατί, όπως είπε , ο πληθυσμός πρέπει να εμβολιαστεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ