ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Η 5η ΥΠΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Σε μια σοβαρή καταγγελία για τη στάση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ προχωρούν συμβασιούχοι με σχέση εργασία ορισμένου χρόνου της προκήρυξης 1/2019 του ΑΣΕΠ, υποστηρίζοντας ότι σε αντίθεση με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία ο διοικητής δεν τους ανανεώνει τις συμβάσεις και θέλει να βάλει εργολάβο στην καθαριότητα και στη φύλαξη των Κέντρων Υγείας, με αποτέλεσμα να πετιούνται στο δρόμο 90 εργαζόμενοι. Σε ανακοίνωση – καταγγελία τους αναφέρουν:

“Είμαστε συμβασιούχοι ΣΟΧ σε κέντρα υγείας της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1/2019 τον Απρίλιο και ξεκινήσαμε την 1 Ιανουαρίου 2020. Άτυπα ο κύριος Σερέτης της 5 ΥΠΕ βάζει εργολάβο. Χωρίς να κάνει χρήση του νομού να μας ανανεώσει.

“Η 5η ΥΠΕ είναι ενάντια στο  σχέδιο νόμου που προτάσσει την ανανέωση των συμβάσεων στην καθαριότητας και φύλαξη. Αποφάσισε να αφήσει 90 εργαζόμενους στον δρόμο για να βάλει ιδιώτη εργολάβο.

Εμείς από την πλευρά μας σαν συμβασιούχοι ΣΟΧ θα κινήσουμε όλες την νόμιμες διαδικασίες. Σε τηλεφωνική επαφή που είχαμε με το υπουργείο υγείας μας ενημέρωσαν ότι πρέπει η 5 ΥΠΕ να μας ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021.

Η 5η ΥΠΕ παίζει με τους συμβασιούχους.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο χρόνος για να μπει ο εργολάβος έχει τελειώσει αλλά και σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας απαγορεύεται να μπει εργολάβος. Η 5 ΥΠΕ πάει κόντρα στην κυβέρνηση και πετάει έξω κόσμο. Όταν σε άλλα νοσοκομεία οι συμβασιούχοι έχουν ανανεωθεί.

Εν μέσω πανδημίας η 5 ΥΠΕ με το έτσι θέλω διώχνει κόσμο κάτι που η κυβέρνηση ήταν αντίθετη σε αυτό”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ