ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΆΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

Μπορεί εδώ και πολύ καιρό να μας είχε ανακοινωθεί ότι τα φετινά Χριστούγεννα, οι φετινές γιορτές, θα είναι διαφορετικά από τα άλλα, μπορεί τα καταστήματα να λειτουργούν με έναν νέο και μοναδικό τρόπο που μόνο αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να σκεφτεί, μπορεί τα καταστήματα της εστίασης να παραμένουν κλειστά, μπορεί, μπορεί, μπορεί…

Πολλά ακόμη μπορεί μα ένα μόνο δεν μπορεί. Δεν μπορεί να μην έρθει ο Άγιος Βασίλης για τους μικρούς μας φίλους, που τον περιμένουν πως και πως για να τους φέρει το πολυπόθητο δώρο. Το δώρο που περιμένουν να βρουν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το «όνειρο» που θα ανοιχθεί με γρήγορες κινήσεις για να διαπιστώσουν ανυπόμονα αν είναι το ποθούμενο!

Όλη αυτή την εβδομάδα λοιπόν οι μικροί μας φίλοι με την συνοδεία των γονιών πήγαν στο ταχυδρομείο για να στείλουν το γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Καθόμουν και έβλεπα με πόση χαρά και λαχτάρα έριχναν το γράμμα στο κουτί και μου ήρθαν στο μυαλό εκείνες οι παλιές καλές ημέρες, τότε που ήμουν και εγώ στην ηλικία τους και έγραφα το δικό μου γράμμα στον αγαπημένο Άγιο των παιδιών όλου του κόσμου.

Πόση αγωνία θεέ μου μέχρι να έρθει η στιγμή που θα έβρισκα το δώρο! Θυμάμαι τις περισσότερες φορές δεν ήταν αυτό που ζητούσα και οι δικοί μου μου έλεγαν πως θα μπερδεύτηκε ο Άγιος, άλλωστε τόσα δώρα έπρεπε να προλάβει να μοιράσει. Αυτό με ηρεμούσε τότε και έλεγα δεν πειράζει κι αυτό καλό είναι και χαμογελούσα.

Καλές γιορτές να έχουμε και πάντα να χαμογελάμε!

Δημήτρης Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ