ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ «ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ» ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ

Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων το θέμα των οφειλών της «Γήπεδο ΑΕ» προς τη ΔΕΥΑΛ μετά από σχετική ερώτηση της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν».

Δίχως να σταθεί ιδιαίτερα στην αντίδραση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Α. Κούγια ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης ενημέρωσε το σώμα πως «έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον δήμαρχο επικαλούμενος απιστίες κλπ.», ενώ επικεντρώθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης σημειώνοντας πως ο δήμος θα διεκδικήσει το ποσό της οφειλής.

«Ο διακανονισμός για οφειλή ύψους 342.000 ευρώ (μετά από έκπτωση 25%) τηρήθηκε για 16 μήνες με αποτέλεσμα να εισπραχθούν περίπου 40.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια έπαψε να τηρείται και επανήλθε η αγωγή», ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

«Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες πολεμικών ανακοινώσεων. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να δυναμιτίζει το κλίμα της πόλης», τόνισε η Ρ. Καραλαριώτου, καλώντας να πέσουν οι τόνοι αλλά και να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της «Γήπεδο ΑΕ».

«Παίξατε τα παιχνίδια των επιχειρηματικών συμφερόντων», ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης, με τον Κ. Βαϊούλη να μιλά για «ολιγωρία» από πλευράς ΔΕΥΑΛ, ενώ όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων προς τη ΔΕΥΑΛ κυμαίνονται από 20 ευρώ έως και 20.000 ευρώ, με μεγαλοοφειλέτη το ελληνικό δημόσιο που αποπληρώνει τα χρέη του με μεγάλη καθυστέρηση.

«Κρεμάτε στα μανταλάκια τη ΔΕΥΑΛ, ενημερωθείτε πρώτα πριν τοποθετηθείτε, το νερό στο γήπεδο είναι κομμένο από καιρό, ενώ δεν προχωρήσαμε σε κατασχέσεις πουθενά στην πόλη. Να προχωρήσω με τον ίδιο τρόπο που προτείνουν ορισμένοι και για τις οφειλές της ΠΑΕ ΑΕΛ;», αντέδρασε σε σχετικές τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ