ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εισόδους των Κέντρων Υγείας του νομού Λάρισας πραγματοποιούνται από το πρωί της Τετάρτης με πρωτοβουλία της ΕΙΝΚΥΛ, ενώ η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με τη σύμπραξη και συνταξιουχικών οργανώσεων, στηρίζοντας την Ημέρα δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που προγραμμάτισαν η ΟΕΝΓΕ και Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων οργάνωσε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Λάρισας (πρώην ιατρεία ΠΕΔΥ).

«Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και φυσικά το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας αλλά όλους», τονίστηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης, με τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΛ και τους συνταξιούχους να στρέφουν τα πυρά τους κατά της κυβερνητικής πολιτικής «που συνεχίζει να κουκουλώνει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας», σε μια κινητοποίηση που έγινε υπό την παρουσία της αστυνομίας!

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τραγική κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας Θ. Κουμαντζέλης υπογράμμισε με νόημα πως συνταξιούχοι και εργαζόμενοι «βάζουν τις μάσκες αλλά δεν κλείνουν το στόμα», εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των υγειονομικών.

 

«Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση και πανυγειονομικό ξεσηκωμό», ανέφεραν οι διαδηλωτές, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα κλιμακώνοντας τη δράση τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ