ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΑΝΗ (ΦΩΤΟ)

Μια ανθρώπινη ιστορία που έρχεται από την Αιγάνη φέρνει στη δημοσιότητα το paidis.com, καθώς ομάδα αλληλεγγύης που τις ημέρες της κακοκαιρίας πρόσφερε εθελοντικά βοήθεια καθαρίζοντας αυλές, δρόμους και σοκάκια του χωριού σπεύδοντας να προσφέρει σε ηλικιωμένους ανθρώπους που είχαν ανάγκη ήταν αυτή που έσωσε τη ζωή ανήμπορου συγχωριανού τους.

Το συγκινητικό περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, όταν μετά από σφοδρή χιονόπτωση η ομάδα αλληλεγγύης «επιχείρησε» στο χωριό, ενώ κατά τη διάρκεια της δράσης εντοπίστηκε ηλικιωμένος συγχωριανός τους σε άσχημη κατάσταση, πεσμένος μέσα στο σπίτι του και χωρίς θέρμανση.

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της ομάδας που παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες  απευθύνθηκε στο ΕΚΑΒ, για να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση με τη βοήθεια της 8ης ΕΜΑΚ για την προσέγγιση του ασθενοφόρου, που αδυνατούσε να φτάσει στο χωριό λόγω του χιονιού.

Όχημα της 8ης ΕΜΑΚ με τρεις πυροσβέστες κατάφερε να προσεγγίσει και να μεταφέρει τον ηλικιωμένο σε ασφαλές σημείο για την παραλαβή του από το ασθενοφόρο, με την περιπέτεια να λαμβάνει αίσιο τέλος και την πρωτοβουλία της ομάδας της Αιγάνης να αποδεικνύεται πέρα από αλληλέγγυα και σωτήρια για μια ανθρώπινη ζωή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ