ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Ανακοίνωση της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα με αφορμή τις αυριανές κινητοποιήσεις σε ΓΝΛ και Πανεπιστημιακό

Το βασικό μέλημα του κράτους όλο το διάστημα της πανδημίας είναι η οικονομική προφύλαξη συγκεκριμένων συμφερόντων αντί να γίνει προσπάθεια προφύλαξης των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας. Ξεκάθαρα παραδείγματα οι συνεχείς αντιφάσεις περί χρήσης προστατευτικών μασκών και περί μεταδοτικότητας του ιού στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και πολλά άλλα που έχουν ακουστεί ανά διαστήματα από τους «ειδικούς». Παράλληλα βλέπουμε η αρχική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να διαρκεί πλέον ένα χρόνο, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα δεν πάρθηκαν ποτέ ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της πανδημίας φτάνοντας σήμερα να μετράμε πάνω από 6 χιλιάδες θανάτους.

Αντιθέτως τα δημόσια νοσοκομεία παραμένουν υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα, ενώ ενισχύονται οικονομικά αλλά και υλικοτεχνικά οι ιδιωτικοί φορείς υγείας, σε βάρος όσων ανθρώπων δεν έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους φορείς και καλούνται να καλύψουν τις υγειονομικές τους ανάγκες στα υπο-λειτουργικά δημόσια ιδρύματα.

Βλέπουμε ότι το κράτος ενώ έχει την ικανότητα να επιτάξει ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ, επέλεξε να δώσει υπέρογκα πόσα για την αξιοποίηση τους στους μεγαλοεπιχειρηματίες που τυγχάνουν να είναι φίλοι και υποστηρικτές της παρούσας κυβέρνησης.

Επίσης σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει μπει στο γύψο βλέπουμε ξαφνικά την επιθυμία του κράτους να αναβαθμίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φυσικά δεν προσέλαβε εκπαιδευτικό προσωπικό (το οποίο την περίοδο των μνημονίων αποδεκατίστηκε) ούτε θεώρησε πως χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός και εγκαταστάσεις μιας και όλα λειτουργούν ικανοποιητικά. Αυτό που έλειπε από τα πανεπιστήμια είναι η αστυνομία.

Αυτοί που διαχρονικά τρομοκρατούν και ξυλοκοπούν την κοινωνία αυτοί θα μορφώνουν από εδώ και πέρα την νεολαία. Σε συνδυασμό με τον νόμο περί ποινικοποίησης των διαδηλώσεων που και
αυτός ψηφίστηκε την περίοδο της πανδημίας μπορούμε πολύ εύκολα να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για την στόχευση και το πώς αξιοποιεί το κράτος την πανδημία.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως με το πέρας της πανδημίας το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα θα προσπαθήσει να επιβιώσει σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων δημιουργώντας ένα ακόμη πιο αυταρχικό και συγκεντρωτικό περιβάλλον με ολοκληρωτικό έλεγχο και καταστολή όποιου αντιτίθεται σε αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ