ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ;

Παρέμβαση κατοίκου* που αναρωτιέται αν η μη ανακοίνωση έχει σχέση με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε εκκλησιαστική έκταση

Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Περιβολίου του Δήμου Κιλελέρ αναγκάσθηκαν να στείλουν εξώδικη δήλωση στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας καλώντας την μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2021 να τηρήσει τον νόμο και να ανακοινώσει «με θυροκόλληση έξωθεν του Ναού» τον οικονομικό απολογισμό της ενορίας για το έτος 2020.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αυτή η υποχρέωση προβλέπεται ρητά στο άρθρο 11 παρ. 6 του Κανονισμού 8/1979 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που ρυθμίζει τα ζητήματα νόμιμης λειτουργίας των Ιερών Ναών και ενοριών, παρήλθε ο Φεβρουάριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεν δημοσιοποίησε όπως όφειλε τον απολογισμό, στερώντας τα σχετικά οικονομικά στοιχεία από τους ενορίτες.

Σημειωτέον ότι το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Περιβολίου του Δήμου Κιλελέρ διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και  το ζήτημα των μισθώσεων ακινήτου της ενορίας, ευρισκομένου στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Μετά την λήξη της χρονικής διάρκειας των εν λόγω μισθώσεων το 2015, σύσσωμη η ενορία του Νέου Περιβολίου απαίτησε και απαιτεί  να φύγουν οι κεραίες και να αποδοθεί η περιοχή στους κατοίκους, αλλά το τριμελές Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ούτε διώχνει τις κεραίες, ούτε θέλει να δώσει πληροφορίες τι ακριβώς συμβαίνει με την οικονομική διαχείριση.

Απομένει να δούμε εάν η μη ανακοίνωση του απολογισμού έτους 2020 «με θυροκόλληση έξωθεν του Ναού», αλλά και το γενικότερο ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης, διαφάνειας και λογοδοσίας στην ενορία Αγίου Γεωργίου Νέου Περιβολίου Κιλελέρ σε σχέση με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα προκαλέσει και εμπλοκή της Εισαγγελίας.

*Το όνομά του στη διάθεση του paidis.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ