ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη συναντήθηκε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επιχειρησιακά θέματα της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, καθώς και τα νέα προγράμματα εργασίας, για τα οποία η Λαρισαία πολιτικός ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η κ. Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητή του ΟΑΕΔ για τη συνεργασία και να συγχαρώ δημόσια όλο το προσωπικό του ΟΑΕΔ της Λάρισας και της Κεντρικής Ελλάδας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις των ημερών.

Ενημερώθηκα αναλυτικά από τον κ. Πρωτοψάλτη για τις δράσεις του ΟΑΕΔ και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη θα έχουν θετική επίδραση στο εργατικό δυναμικό της περιοχής μας και θα δώσουν προοπτική στους ανέργους.

Η αντιστοίχιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού με τις ανάγκες της αγοράς θα αναβαθμίσει την επαγγελματική κατάρτιση και θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας. Οι συνθήκες της αγοράς είναι διαρκώς μεταβαλλόμενες και τα προσόντα, οι ικανότητες και οι γνώσεις του ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να εξελίσσονται διότι αυτό αποτελεί το θεμέλιο της οικονομίας.

Η κυβέρνησης της ΝΔ επενδύει στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας σχεδιάζοντας μια συνεκτική και συνολική εθνική στρατηγική προωθώντας την ουσιαστική αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού μέσα από ριζικές μεταρρυθμίσεις στην επαγγελματική κατάρτιση.

Το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Google Ελλάδας σχεδιάζουν προγράμματα κατάρτισης σε τομείς και δεξιότητες αιχμής, όπως η ανάλυση δεδομένων (data analytics), η διαχείριση έργου (project management), η τεχνική υποστήριξη πληροφορικής (IT support) και ο σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη (UX design).

Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στον άνθρωπο, στην ποιότητα και στο μέλλον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ