ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης που κατηγορεί για προχειρότητα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών καταγγέλλει την δημοτική αρχή για την “δια περιφοράς” σύγκληση της οικονομικής επιτροπής, σήμερα 22/3/2021 και ώρα 11 πμ, καταστρατηγώντας ακόμη και το τυπικό της πρόσκλησης, ειδοποιώντας τους συμβούλους που συμμετέχουν μια ώρα πριν, προκειμένου να εγκρίνουν τις προσλήψεις προσωπικού σε βάθος τετραετίας.

Δηλαδή χωρίς καμία ενημέρωση για τις ελλείψεις προσωπικού, χωρίς καμία συζήτηση για τις ανάγκες σε προσωπικό, η οικονομική επιτροπή καλείται να ψηφίσει είτε με mail, είτε τηλεφωνικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Η δημοτική αρχή δεν έχει καμία δικαιολογία, ούτε αυτή που επικαλείται ότι η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται έκτακτη, “λόγω προθεσμιών κατάθεσης προτάσεων”.
Κινείται στην λογική του “κατεπείγοντος”, όπως έκανε ακριβώς έκανε στις 16/3/2021 και η περιφερειακή αρχή, όταν ξέρουν πολύ καλά ότι το πρόβλημα των ελλείψεων σε προσωπικό είναι μεγάλο και υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και επομένως η δημοτική αρχή όφειλε εδώ και καιρό να το έχει φέρει για συζήτηση.
Η θέση μας είναι να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν, με πρόσληψη αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού, με πλήρη απασχόληση και όχι με την προοπτική μήπως γίνουν κάποιες μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες, όπως λογαριάζουν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, παρά το γεγονός ότι στη οικονομική επιτροπή συμμετέχει ως “παρατηρητής”, δηλώνουμε ότι θα είμαστε αντίθετοι μόνιμα σε τέτοιες τακτικές και θα τις καταγγέλλουμε, όταν με διαδικασίες “κατεπείγοντος” θα επιχειρείται η υποβάθμιση των οργάνων του δήμου και κατά συνέπεια θα θίγεται ο ουσιαστικός ρόλος των εκλεγμένων συμβούλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ