ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ «ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

Τη μετακίνηση μαθητών σε όμορα σχολεία και τη λειτουργία σε απογευματινές βάρδιες φαίνεται πως προκρίνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ως λύση για τα σχολικά συγκροτήματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά τους σεισμούς.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Δ. Παπαποστόλου υπογράμμισε την αγωνία γονέων και μαθητών για την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις που αφορούν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δευτεροβάθμιων ελέγχων στα σχολικά κτίρια, ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος των ζημιών.

«Η λύση που δείχνει να προκρίνεται είναι στην ουσία ένας Γολγοθάς για μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να συνεχισθεί η τηλεκπαίδευση μέχρι τον Ιούνιο», ανέφερε ο κ. Παπαποστόλου, επαναλαμβάνοντας το αίτημα να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των τεχνικών ελέγχων και ταυτόχρονα η Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα πρόγραμμα ανέγερσης νέων σχολικών διδακτηρίων « και ειδικά για σχολεία που συμπληρώνουν 100 χρόνια ζωής».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ