ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ 1/4;

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον δήμαρχο Γ. Μανώλη από τον οποίο ζητά άμεσες εξηγήσεις

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών (14/4/2021), συζητήθηκε επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, γιατί ο δήμος Τεμπών δεν εντάχθηκε στους σεισμόπληκτους δήμους όπως οι δήμοι Τυρνάβου, Κιλελέρ, Ελασσόνας, Λαρισαίων, Φαρκαδώνας. Αν και ποιες ενέργειες έκανε η δημοτική αρχή Τεμπών προκειμένου να ενταχθεί ο δήμος Τεμπών στις σεισμόπληκτες περιοχές, με δεδομένο ότι αρκετά κτίρια σε χωριά του δήμου Τεμπών έχουν υποστεί ζημιές, ώστε να έχουν οι σεισμόπληκτοι την δυνατότητα να λάβουν αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν από τον σεισμό της 3/3/2021.

Ο Δήμαρχος λοιπόν “αποκάλυψε” ότι ο δήμος Τεμπών, από την 1/4/21, έχει τεθεί σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”, χωρίς να αναφέρει τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τους σεισμόπληκτους δημότες.

Ρωτάμε λοιπόν δημοσίως τον δήμαρχο Τεμπών, αφού στην γραπτή επερώτησή μας δεν απάντησε ουσιαστικά, να μας ενημερώσει και εμάς και τους δημότες:

Μπορούν και που να απευθύνονται οι δημότες για να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων και από πότε, εφόσον η κήρυξη του Δήμου μας σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” παράγει τέτοια αποτελέσματα. Η μήπως όχι;

Ρωτάμε γιατί εκείνος διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία, που εμείς δεν διαθέτουμε, σύμφωνα με την άποψη του, που όμως, από ότι φαίνεται, κρατάει για τον εαυτό του, αφού δεν γνωστοποίησε δημοσίως την κήρυξη του Δήμου Τεμπών σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”.

Οι σεισμόπληκτοι δημότες Τεμπών, αναμένουν με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης, δεδομένου ότι στο ΦΕΚ που εκδόθηκε λίγες μέρες μετά τον σεισμό, ο δήμος Τεμπών δεν περιλαμβάνεται στους σεισμόπληκτους και ρωτούν η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” τι αποτελέσματα παράγει;

Τι λέτε κ. Δήμαρχε;

Πάντως για την Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τεμπών, το θέμα δεν έκλεισε. Θα το παλέψουμε μαζί με τους σεισμόπληκτους μέχρι να δικαιωθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ