ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Δήλωση του Νίκου Γαμβρούλας για το άγαλμα του Ρήγα

Το άγαλμα του Ρήγα Φεραίου στο 4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο επισκέφτηκαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» Νίκος Γαμβρούλας και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Αχιλλέας Λώλος, με σκοπό να δουνε από κοντά την νέα του θέση, μιας και ήταν πρόταση της «Ορμής Ανανέωσης» να συντηρηθεί ο Ρήγας και να υψωθεί σε βάθρο με αφορμή και τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Νίκος Γαμβρούλας σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Η πρόταση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αρθρογραφία του συμπολίτη μας Θωμά Κυριάκου, για να συντηρηθεί το άγαλμα του Ρήγα και στη συνέχεια να υψωθεί σε βάθρο, με αφορμή και τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, έγινε αρχικά δεκτή από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Σάπκα και σήμερα, μετά το πέρας των εργασιών, μπορεί όλη η πόλη να θαυμάσει την εμβληματικότητα του από την νέα του θέση. Είμαστε υπερήφανοι γι’αυτό.

Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους όσοι ασχολήθηκαν με την συντήρηση και την μεταφορά του Ρήγα. Η καλλιτεχνική αυτή δημιουργία  του γλύπτη Μίμη Γεντέκου, αποτελεί σημαντικότατη παρακαταθήκη για την πόλη μας και μετά από πολλά χρόνια, ο Ρήγας του Γεντέκου, θα μπορεί και πάλι να θυμίζει σε όλους το μεγαλείο της περιόδου της ελληνικής επανάστασης.

Τα γλυπτά και τα μνημεία της πόλη μας όμως, θα πρέπει να τα σεβόμαστε, γιατί αποτελούν την ιστορία μας. Οι βανδαλισμοί στα μνημεία, είναι ύβρις για τους προγόνους μας. Θα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας από την παιδική τους ηλικία, να σέβονται, να προστατεύουν και να αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Όπως επίσης, να σέβονται και να προστατεύουν τον δημόσιο χώρο»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ