ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Μπαράζ ανακοινώσεων είχαμε χθες για τη λειτουργία περιφερειακού Ιατρείου στο Δαμάσι με τους κατοίκους να πιστεύουν ότι πλέον το χωριό θα αποκτήσει μία σημαντική δομή υγείας που θα δίνει λύσεις στα προβλήματά τους. Είναι όμως έτσι η κατάσταση και αντάξια των δηλώσεων που έγιναν από τον δήμαρχο και τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ;

Η αλήθεια είναι ότι ιδιώτης ποτοποιός (Τσιλιλής) δώρισε στον δήμο Τυρνάβου ύστερα από παρέμβαση του δημάρχου έναν σύγχρονο οικίσκο, άρτια εξοπλισμένο που θα λειτουργήσει ως ιατρείο και ο οποίος έχει τοποθετηθεί ήδη στον οικισμό των σεισμόπληκτων, ενώ αναμένεται ο ίδιος ποτοποιός, να τοποθετήσει ακριβώς δίπλα από το ιατρείο έναν ακόμη οικίσκο ο οποίος θα λειτουργεί ως τουαλέτα αι θα συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης που έχει δημιουργηθεί στον οικισμό.

Και μέχρι εδώ είναι τα θετικά αφού από εδώ και πέρα ξεκινούν τα προβλήματα και οι περιορισμοί στο δημόσιο και βάσει του σχεδιασμού της 5ης ΥΠΕ αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα μία θέση γιατρού που θα στελεχώσει το ιατρείο και τίποτα άλλο. Ο νέος αυτός γιατρός αναμένεται να εγκατασταθεί στο ιατρείο με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις στο τέλος του έτους.

Πάντως και με την εγκατάσταση του γιατρού το ιατρείο δεν πρόκειται να λειτουργήσει σε καθημερινή βάση με τις πληροφορίες να το θέλουν να λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την εγκατάσταση του νέου γιατρού το ιατρείο θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα με γιατρό του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και η διαφορά με το τι ισχύει σήμερα είναι ότι θα δέχεται δια ζώσης τους ασθενείς ή όσους θέλουν να εξυπηρετηθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ