ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε ο Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος», που με αφορμή τα απαράδεκτα δυστυχώς σχόλια που συνόδευαν δημοσιεύματα για «αγέλη ημιάγριων σκύλων που τρομοκρατεί κατοίκους χωριού του δήμου Κιλελέρ» κάνει γνωστό πως θα απευθυνθεί άμεσα στον εισαγγελέα.

Τα σχόλια που «αλίευσε» ο σύλλογος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τα δημοσιεύματα δείχνουν να ξεφεύγουν, καθώς δεν λείπουν οι αναφορές για χρήση καραμπινών και εξόντωση των αδέσποτων, ενώ όπως υπογραμμίζει ο “Ελεύθερος” «εμείς δεν θα κρίνουμε κανέναν, ούτε καν τους χρήστες των social media οι οποίοι με περισσή ευκολία πρότειναν ως μόνη λύση τις καραμπίνες, αυτούς θα τους κρίνει ο αρμόδιος εισαγγελέας στον οποίο και θα απευθυνθούμε άμεσα καθώς τα στοιχεία τους είναι στη διάθεσή μας».

Ο «Ελεύθερος» σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Εμείς δεν θα γίνουμε “μπαμπούλες” της πληροφόρησης, ίσα – ίσα είμαστε θεματοφύλακες του συνταγματικού κατοχυρωμένου δικαιώματος ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής πηγής. Όμως, θα θέλαμε πολύ σε κάποια στιγμή να ερωτηθούμε και εμείς, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι σε ότι αφορά τον χώρο της προστασίας των ζώων, και να δείξουμε μία άλλη αλήθεια, πικρή αλλά αλήθεια, μιας και τα “ημιάγρια σκυλιά” είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας των ανθρώπων, της εγκατάλειψης των ιδιοκτητών τους, της παραμέλησης, των άθλιων συνθηκών κάτω από τις οποίες ζουν τα ζώα, του διωγμού τους από “φιλόξενα” χωριά σχεδόν στα όρια εξόντωσής τους με απάνθρωπους τρόπους που αγγίζουν τα όρια γενοκτονίας και αφανισμού των ζώων, της εξαθλίωσής τους, και τα λοιπά, και τα λοιπά, περιστατικά τα οποία καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε λες και είμαστε αρμόδιοι ή υπεύθυνοι για τις καταστάσεις αυτές.

Ξαναλέμε, πως εμείς δεν θα κρίνουμε κανέναν, ούτε καν τους χρήστες των social media οι οποίοι με περισσή ευκολία πρότειναν ως μόνη λύση τις καραμπίνες, αυτούς θα τους κρίνει ο αρμόδιος εισαγγελέας στον οποίο και θα απευθυνθούμε άμεσα καθώς τα στοιχεία τους είναι στην διάθεσή μας. Το μόνο που ζητούμε είναι την παρουσία και της αλήθειας και όχι της επιτηδευμένης, φοβικής, εμπορεύσιμης αλήθειας. Είμαστε λοιπόν στην διάθεση όποιου επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να παραθέσουμε και εμείς την δική μας πραγματικότητα. Μέχρι τότε και εφόσον και αν συμβεί κάτι τέτοιο, ενημερώνουμε άπαντες πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να πειράξει κανένα ζώο, όχι μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά οπουδήποτε εφόσον υπάρχει κάποιο ζώο που χρειάζεται την βοήθειά μας, και πως δεν πρόκειται να αφήσουμε τα δύσμοιρα ζώα να χρησιμοποιηθούν ως θυσία στον βωμό της δημοσιότητας. Πανελλαδική Προστασία Κακοποιημένων Ζώων “Ο Ελεύθερος”.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ