Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΈΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ… ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Στο Δαμάσι  και στον αγιασμό του νέου σχολείου που κατασκευάσθηκε στη θέση του παλιού που κατέρρευσε από τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό, παραβρέθηκε η βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία μετά το πέρας του αγιασμού, με μήνυμά της για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τονίζει τα εξής :

«Ένα σχολείο εγκαινιάσθηκε σήμερα, στο πληγωμένο Δαμάσι. Ένα νέο σχολείο, που χτίστηκε στη θέση του παλιού, πέτρινου, επιβλητικού σχολειού που τα χρόνια του, δεν άντεξαν τον μεγάλο σεισμό του Μάρτη.

Το νέο σχολείο που εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα, είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους μαθητές του Δαμασίου, που ανυπομονούν να επιστρέψουν στα θρανία τους. Κυρίως όμως, ανυπομονούν, αυτοί, οι γονείς τους, οι συγγενείς τους και οι φίλοι τους να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, να ξαναζήσουν στα σπίτια τους, να ξαναβρούν τις δουλειές τους, τα αμπέλια και τα χωράφια τους, τις επιχειρήσεις τους, τα νοικοκυριά τους. Να ξαναβρούν τις ζωές τους!

Το σχολείο αυτό εγκαινιάσθηκε και πράγματι έγινε έγκαιρα και σωστά. Η Κυβέρνηση ήταν συνεπής στην υπόσχεσή της .

Όμως, το σχολείο χτίστηκε , ανάμεσα σε τι;

Τα μπάζα δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί στο σύνολό τους, τα σπίτια δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί, οι σεισμοπαθείς δεν έχουν αποζημιωθεί, οι ζωές δεν έχουν ξεκινήσει …

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, τα λόγια είναι πολλά και τα έργα λίγα.

Το χρέος απέναντι στο Δαμάσι και σε όλους τους σεισμόπληκτους κατοίκους του νομού, είναι μεγάλο και δεν τελειώνει με τα φλας των εγκαινίων.

Το κουδούνι όμως, όπως χτύπησε στο Δαμάσι, έτσι χτύπησε σε όλο το νομό μας και σε όλη τη χώρα, με ανάμεικτα συναισθήματα και πρωτόγνωρες συνθήκες, που έφερε μαζί της η πανδημία.

Όμως, η ανεμελιά των παιδιών, τα γέλια που γέμισαν τις αυλές των σχολείων, η άγουρη νιότη που έχει τόση χάρη, σφραγίζει με θετικό πρόσημο τη ζωή και της δίνει την ελπίδα να προχωρήσει

Στηρίζουμε τους μαθητές και τους δασκάλους, ώστε να ανταπεξέλθουν στα απαιτητικά καθήκοντά τους, καθώς έχουν κληθεί να αναλάβουν ευθύνες υγειονομικού περιεχομένου,  οι οποίες δεν τους αναλογούν.

Σε κάθε περίπτωση και σε κάθε συνθήκη, τα παιδιά μας, είναι η πραγματική ελπίδα της χώρας .

Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τη νέα γενιά της Ελλάδας, της δίνουμε βήμα να εκφράσει τη φρεσκάδα της, χώρο να αναπτύξει τη σκέψη της, δρόμο να περπατήσει τα όνειρά της και σκαλοπάτι να ανεβάσει τα οράματά της.

Σε τούτη τη χώρα δεν απέμειναν πολλά. Η Ιστορία μας που γράφτηκε με αίμα, η αγία Πίστη μας μέσα στους αιώνες, ο Πολιτισμός μας που έγινε φάρος της Οικουμένης και τα Νιάτα μας, που θα κρατήσουν στη χούφτα τους τις παρακαταθήκες για τους επόμενους.

Αυτά έμειναν…

Τα Νιάτα μας, λοιπόν, σαν τα μάτια μας !

Καλή σχολική χρονιά, σε όλους, με αγώνα και δύναμη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για ένα αναβαθμισμένο, ελεύθερο, διαδραστικό, ανθρώπινο σχολείο, χωρίς διακρίσεις, με ανοιχτούς ορίζοντες και μεγάλες προοπτικές »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ