ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟ)

Με κεντρικό σύνθημα «Πάρτε πίσω τις αυξήσεις. Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό» συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Λάρισα.

«Το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να πληρώσουμε  νέες υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού ήδη έχουν έρθει οι πρώτοι φουσκωμένοι λογαριασμοί, έως και 40%-50% σε πολλές περιπτώσεις. Την ώρα που το παραμύθι ότι τάχα ο ανταγωνισμός θα έριχνε τις τιμές έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ επιμένει σε προσωρινά μέτρα, που στην ουσία αποτελούν ημίμετρα και κοροϊδία, ενώ είναι σαφές πως στόχο έχουν την απολιγνιτοποίηση της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ ξεκαθάρισε πως η κινητοποίηση αποτελεί την αρχή σειράς δράσεων ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, στέλνοντας μήνυμα ότι «θα μας βρουν μπροστά τους» αν επιχειρήσουν να κόψουν το ρεύμα από ευπαθείς ομάδες, σεισμόπληκτους, πυροπαθείς και λαϊκά νοικοκυριά.

Το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων περιλαμβάνει τα εξής:

«Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

Δωρεάν ρεύμα στους σεισμοπαθείς και σε όσους πλήγηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ