ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξύπνησε μνήμες στους παλιότερους ο αγώνας της Φιλιππούπολης για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Απόλλωνα Λάρισας και την ΑΕΛ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με στόχο την πρόκριση και τους παίκτες του Κ. Φραντζέσκου να πανηγυρίζουν τελικά τη νίκη με σκορ 0-3, παίρνοντας έτσι και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς σκορ η ΑΕΛ είχε την υπεροχή, με τους Θεολόγου, Ηλιάδη και Νικολιά να απειλούν την εστία του Απόλλωνα, ενώ στο τελευταίο 10λεπτο ο διακριθείς Τιμπουέ έβαλε δύσκολα στους «βυσσινί» αμυντικούς και τον Θεοδωρόπουλο, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο.

Η φάση που «σήκωσε» διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΛ σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (47’), όταν ο Όγκμποε φεύγοντας στην κόντρα ανακόπηκε μάλλον λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το ματς και στο 55’ μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Νικολιά-Παπαγεωργίου- Γλυνού ο τελευταίος βρήκε τον  Όγκμποε που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Σε μια φάση που έσπασε τις καρδιές των Απολλωνιστών (64’) ο Παναγιώτου έπιασε το ανάποδο ψαλίδι, με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι και να καταλήγει στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου, ενώ στο 65’ η ΑΕΛ διπλασίασε τα τέρματά της, όταν ο Κολομπίνο με μακρινή μπαλιά λίγο κάτω από τη σέντρα έβγαλε ιδανικά τον Όγκμποε σε θέση βολής και εκείνος κατέβασε με το στήθος, προχώρησε, μπήκε στην περιοχή και δεν αστόχησε για το 0-2.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Κούστα (93’), που βλέποντας τον κίπερ του Απόλλωνα εκτός θέσης έπιασε μακρινό βολέ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του νοκ άουτ αγώνα, που έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στους φιλοξενούμενους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: OnSports.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ