ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Το αίτημα έθεσε ο Μ. Χαρακόπουλος σε συνάντηση με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

«Θεωρώ εύλογο και δίκαιο το αίτημα να τύχουν του ευεργετήματος της ειδικής ποσόστωσης στα ΑΕΙ και οι υποψήφιοι στις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και τις στρατιωτικές σχολές, όπως έγινε με ανάλογες αποφάσεις σε περιπτώσεις σεισμών ή άλλων φυσικών καταστροφών στο πρόσφατο παρελθόν. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε οι εν δυνάμει σπουδαστές να μη χάσουν τη χρονιά». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνεργασία που είχε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου.

Η ένταξη και των υποψηφίων για τα Σώματα Ασφαλείας στην ειδική ποσόστωση των σεισμόπληκτων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Θεσσαλού πολιτικού με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, την επομένη των σεισμών σε Τύρναβο και Ελασσόνα, στις 06.03.21, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την έκδοση της υπουργικής απόφασης που ενεργοποιεί την πρόνοια του νομοθέτη για επιπλέον ποσόστωση εισαγωγής στα ΑΕΙ στους μαθητές από τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ωστόσο, στην απόφαση που εκδόθηκε δεν υπήρξε αναφορά σε ποσόστωση για τις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και τις στρατιωτικές σχολές και γι’ αυτό ενημέρωσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος θεώρησε εύλογο το αίτημα και έδωσε οδηγία να διευθετηθεί σε συνεργασία με τον υφυπουργό κ. Οικονόμου.

Έτσι, κατά τη συνάντηση που είχε ο κυβερνητικός βουλευτής με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, κ. Άγγελο Συρίγο, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία επίλυσης του προβλήματος, όπως έγινε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ