Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου που στηρίζει τον αγώνα των αγροτών της περιοχής μας και ζητά από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στα  αιτήματά τους

Η δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Δαμασίου, Αμπελώνα και Αργυροπουλίου-Λυγαριάς με τα τρακτέρ τους έξω από την περιφέρεια Θεσσαλίας, δείχνει από μόνη της το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η εξαφάνιση των βιοπαλαιστών αγροτοπαραγωγών και κτηνοτρόφων και η συγκέντρωση της γης από τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, πολιτική που στηρίζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες.

Οι ίδιες πολιτικές, με τους ίδιους στόχους και τους ίδιους διεκπεραιωτές εφαρμόζονται και στους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπιχειρηματίες.

Είναι η πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, που οι μικρομαγαζάτορες  κλείνουν καθολικά τα καταστήματά τους στον δήμο μας και στέλνουν το μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο», ενώ από την άλλη μεριά η κυβέρνηση ξέρει να μοιράζει τα δανεικά δισεκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε., μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επειδή οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό, ο μόνος δρόμος αντίστασης είναι ο δρόμος του αγώνα, μέσω των αγροτικών συλλόγων και των σωματείων.

Το έδειξαν τελευταία και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη διανομή (ντελίβερι), στην COSCO, στην ΛΑΡΚΟ και σε ένα σωρό άλλους κλάδους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου, στηρίζει τον αγώνα των αγροτών της περιοχής μας και ζητά από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στα  αιτήματά τους:

  • Για την εξάλειψη της κατάφορης αδικίας, η οποία δεν έχει προηγούμενο, για τις υπερπρώιμες ποικιλίες (big bang, early may crest, carioca) οι οποίες ασφαλίστηκαν ως υπερπρώιμες όπως κάθε χρόνο, και όμως σήμερα πετιούνται εκτός και θα πληρώνονται μόνο με τα μισά χρήματα (από 0,68 σε 0,32 λεπτά).
  • Για άμεση καταβολή του 40% των ζημιών σε όλες τις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης και να καταβληθεί το 100% των αποζημιώσεων για τον παγετό.
  • Αποκατάσταση των αδικιών για την μη καταβολή της προκαταβολής του 40% σε καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου, Δαμασίου, Αμπελώνα, Αργυροπουλίου, Λυγαριάς.
  • Άμεση ένταξη όλων αιτούντων της περιοχής στα προγράμματα αναμπέλωσης.
  • Να δοθούν δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσημων αμπελιών στους μικρομεσαίους αγρότες και όχι στους μεγαλοαγρότες και μεγαλοποτοποιούς.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο σε όλους τους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις.
  • Μείωση του αγροκτηνοτροφικού ρεύματος στο 50%.
  • Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα μας αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς για όλα τα ζημιογόνα αίτια και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ