Ο ΠΆΠΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά

«Είμαι εδώ για να δω τα πρόσωπά σας, να σας κοιτάξω στα μάτια. Μάτια γεμάτα φόβο και προσδοκία, μάτια που έχουν δει βία και φτώχεια, μάτια βουρκωμένα, με πάρα πολλά δάκρυα. Aς βρούμε το θάρρος να τo πούμε μπροστά σε αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον του κόσμου», τόνισε ο Πάπας στους πρόσφυγες του Καρά Τεπέ.

O Πάπας Φραγκίσκος δεν είπε διαφορετικά πράγματα από εκείνα που είχε πει και το 2016, όταν ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είπε τα ίδια, αλλά σε τελείως διαφορετικό περιβάλλον. Τώρα όμως, τα είπε κατάμουτρα, μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φωτογραφίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ως τον Πρωθυπουργό των προσφυγικών αποκρούσεων.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα, η οποία προκαλεί αμηχανία σε ένα ευρύτατο κύκλο φορέων εξουσίας στη χώρα μας, κυρίως στη Νέα Δημοκρατία και στα φιλικά προς αυτήν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πώς ακριβώς να διαχειριστείς επικοινωνιακά έναν Πάπα, που κάθε του λέξη είναι υπέρ των φτωχών και των κατατρεγμένων, που μιλάει για την ειρήνη, που επαινεί την συμφωνία των Πρεσπών ενώπιον της Κυβέρνησης, που τοποθετείται εναντίον της κοινωνικής ανισότητας, της απληστίας και της σκληρότητας, που τολμά να καταδικάσει την υποκρισία όσων δηλώνουν πιστοί χριστιανοί, αλλά με μη χριστιανικές ζωές; Παραμονές Χριστουγέννων, και ο πάπας έβαλε στην άκρη τους μεγάλους σταυρούς και τα κούφια λόγια της υποκρισίας και μίλησε καθαρά για την ανάληψη της ευθύνης απέναντι στους πρόσφυγες ολόκληρης της Ευρώπης. «Δεν μπορείς να μιλάς για δικαιώματα την ώρα που υψώνεις φράχτες», είπε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ