ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΣΑΠΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛ. ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΘ. ΔΡΥΣΤΕΛΛΑ

Απάντηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού & Επιστημών και προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Πάνου Σάπκα στην ανοιχτή επιστολή των δημοτικών συμβούλων μελών του Δ.Σ. του ΔΩΛ της παράταξης “Λάρισα Μπροστά” Ελένης – Μαρίνας Ξυνοπούλου και Αθανάσιου Δρυστέλλα.

Κυρία και κύριε συνάδελφε.

Αλήθεια τώρα; Με εγκαλείτε δημοσίως για δημοσιεύματα (ως προς τι ο πληθυντικός, από… ευγένεια ή για πρόκληση εντυπώσεων; Ένα δημοσίευμα υπήρξε, του κ. Νάρη, που απαντήθηκε), το περιεχόμενο των οποίων αφήνει ΥΠΟΝΟΙΕΣ για ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ παρατυπίες;

Παρατυπίες που αφορούν προσλήψεις εργαζομένων;
Και επικαλείστε το κύρος του Ωδείου ανησυχώντας ότι θίγεται;

Η λάσπη στον ανεμιστήρα θίγει το κύρος του Ωδείου, προσβάλει τους εργαζόμενους, τους μαθητές και τους γονείς τους που το εμπιστεύονται.

Νομίζετε ότι αυτό το κύρος, τα βραβεία, το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο που επιτελείται, οι συνεργασίες με την αφρόκρεμα της μουσικής της χώρας και του εξωτερικού, τα φεστιβάλ κοκ γίνονται με παρατυπίες;

Η παράταξή σας έχει πάντα εκπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο οι οποίοι ενημερώνονται για όλα. Όλες δε οι προσλήψεις περνάνε από το Δ.Σ. και ψηφίζονται. Επιπλέον, οι εκπρόσωποί σας κάνουν ερωτήσεις και παίρνουν πάντα απαντήσεις. Όπως έγινε και για το δημοσίευμα του κ. Νάρη.

Στοιχεία και επιχειρήματα να δώσετε εσείς που εκτοξεύετε κατηγορίες και προσβολές.

Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι για αδράνεια δεν με κατηγόρησε ποτέ κανείς. Ίσως κάποιοι για υπερβολική δραστηριότητα, ενδιαφέρον, αγάπη. Αγάπη για την πόλη, τον πολιτισμό της πόλης του οποίου ναυαρχίδα είναι το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Με λυπεί βαθύτατα αυτού του είδους η αντιπαράθεση, από την οποία δεν διακρίνω δυστυχώς καλές προθέσεις.

Δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω.
Σας παραπέμπω στην κρίση των Λαρισαίων πολιτών που στηρίζουν αθρόα και απαρέγκλιτα το έργο μας στο Ωδείο, καθώς και των καλλιτεχνών.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ