ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΦΥΚΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ

Η αλήθεια είναι για να λάμπει και να καθαρίζει όπου κάθεται το ψέμα.
Οι Παρεμβάσεις, παίζοντας έναν ανορθόδοξο ρόλο στο σωματείο, όπως φαίνεται από την ανοχή τους στη δημοκρατική εκτροπή που βιώνουμε, έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την αλήθεια. Και για να υποστηρίξουν τα ψέματά τους, πολύ βολικώς για τη ΔΑΚΕ βεβαίως, καταφεύγουν σε ανοησίες.

Παρότι η παράταξη των ΣΥΝΕΚ δε δώσαμε ποτέ τη συγκατάθεσή μας στο ΔΣ, 7/12/2021, το φύλλο συκής τους, αυτές νωρίτερα του κανονικού έσπευσαν να νομιμοποιήσουν μία συνεδρίαση, η οποία επισπεύστηκε για να μην γίνει εφικτό να κατατεθούν οι υπογραφές των συναδέλφων/ισσών που ζητούσαν με βάση το Καταστατικό ΓΣ.

Με την απουσία μιας παράταξης που ζητούσε εκλογές οι Παρεμβάσεις επέτρεψαν σε ΔΑΚΕ – ΠΕΚ να τις αποφασίσουν για την άνοιξη με πρόσχημα την πανδημία. Βγάλανε από τη δύσκολη θέση άλλη μια φορά τη ΔΑΚΕ και την ΠΕΚ. Γιατί; Τι είναι αυτό που τους κρατά σφιχταγκαλιασμένους;

Προτείνανε εκ νέου ΔΣ μετά από τρεις ημέρες, τόσο κρίσιμες, ώστε να απομακρύνουν κι άλλο την προοπτική διενέργειας εκλογών. Οι τρεις παρατάξεις αναγνώριζαν τότε σε ηλεκτρονική αλληλογραφία ότι πρέπει όλες οι παρατάξεις να συμφωνήσουν σε μέρα και ώρα για την υλοποίηση ΔΣ. Το συμφωνήσανε μα δεν εμφανίστηκε κανείς τους.

Καμώνονται επίσης πως δε γνωρίζουν το Καταστατικό για το πώς προχωρά ένα σωματείο σε εκλογές. Όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να συζητηθεί το θέμα, εφόσον δεν έχει μπει στην ημερήσια διάταξη της ΓΣ.

Το προτεινόμενο από εμάς κείμενο, με το οποίο οι εκπαιδευτικοί δια μέσου των υπογραφών τους και του Καταστατικού ζητούσαν ΓΣ, κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα. Είναι αυταπόδεικτο ψεύδος να ψευδολογούν πως οι ΣΥΝΕΚ καλέσαμε ΓΣ. Αυτοί στο παρελθόν έχουν καλέσει μόνοι τους συνελεύσεις! Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν είναι αρμοδιότητά μας. Όλοι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες το κατάλαβαν. Εκτός από τα 2 μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΔΣ και τον πρώην αιρετό τους.

Με τα πρόσωπά μας απευθυνθήκαμε στους εκπαιδευτικούς. Ήμασταν στα σχολεία για να βεβαιώσουν οι εργαζόμενοι/ες με τις υπογραφές τους το αίτημά τους να γίνουν εκλογές. Καταθέσαμε τις υπογραφές σε όλα τα μέλη του ΔΣ. Δεν τις αποδέχονται οι Παρεμβάσεις; Ας το πούνε. Ή εκτίθενται έτσι και γι αυτό επιλέγουν τα ψεύδη;
Τα ηλεκτρονικά μηνύματα είναι υπαρκτά. Μήπως να μη διεκπεραιώνουμε ως πολίτες καμία διακίνηση εγγράφου ηλεκτρονικά, αν δεν ρωτήσουμε τα δύο μέλη των Παρεμβάσεων;

Επικαλούνται τέλος τα ηλεκτρονικά μηνύματα αγνώστου πατρός και μητρός, με τα οποία ζητούνταν υπογραφές για εκλογές, σε αναντιστοιχία με το καταστατικό, ώστε να μην έχουν καμία χρησιμότητα. Εμείς τέτοια παραπλανητικά κείμενα δε στείλαμε. Προφανώς όποιος τα έστειλε ντρέπεται για τον εαυτό του, για τον επιπλέον λόγο ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα έμοιαζε με της ΕΛΜΕ χωρίς να είναι.

Τόσο ασύστολα κοροϊδεύουν το σωματείο και την κοινωνία που αποκρύπτεται γιατί η ύπαρξη των υπογραφών αυτών δεν αποτέλεσε για τους επτά του ΔΣ στις 7/12/ εντολή διεξαγωγής εκλογών. Αν τις είχαν στα χέρια τους αυτοί που τις επικαλούνται, δε θα τις κατέθεταν στο επίμαχο ΔΣ; Κι αν τις κατέθεσαν και δεν ενεργοποιήθηκε η ισχύς του άρθρου 21 του καταστατικού, γιατί οι λαλίστατες Παρεμβάσεις π.χ. δεν κατήγγειλαν αυτούς που αγνόησαν τη βάση; Γιατί οι ίδιες δεν αναγνώρισαν ως πραξικόπημα μία τέτοια στάση;

Η μόνη καταγγελία που κυκλοφόρησε είναι εναντίον των ΣΥΝΕΚ που δε συναίνεσαν να γίνει το ΔΣ- πλυντήριό τους νωρίτερα από την ανακοινωμένη συλλογή των υπογραφών των συναδέλφων/ισσών.

Για τις παρατάξεις που βρίσκονται σε παράκρουση και οι χυδαιότητές τους έχουν ξεπεράσει κάθε όριο διατυπώνουμε την κοφτερή αλήθεια:

• Όσο και να πικραίνονται στην ΕΛΜΕ Λάρισας θα επικρατήσει η Δημοκρατία.

• Θα δώσουμε όλο μας το είναι για αυτό. Γιατί το σωματείο είναι η γραμμή άμυνας των εκπαιδευτικών.

• Στις προσπάθειες απαξίωσης και διάλυσης του σωματείου θα δώσουν ηχηρό μήνυμα οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι.

• Μπορεί το ψέμα να τρέχει πιο γρήγορα αλλά στο τέλος η αλήθεια εμφανίζεται λυτρωτική και στέλνει τον κάθε κατεργάρη στο πάγκο του.
ΣΥΝΕΚ Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ