ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ν. ΖΕΡΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ἡ Γέννησίς Σου, Χριστέ ὁ Θεός ἡμῶν,
ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ το φῶς τό τῆς γνώσεως

Σε μια δύσκολη καμπή στην Ιστορία της Ανθρωπότητας, όπου, λόγω της πανδημίας, η πίστη του ανθρώπου κλονίζεται, οι γνώσεις φαίνεται να μην επαρκούν, με αποτέλεσμα η αμάθεια και η ημιμάθεια να βρίσκουν έδαφος, η καθημερινότητα παρουσιάζεται ζοφερή, οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως και πληθαίνουν οι εκδηλώσεις εγωκεντρικότητας, έλλειψης κοινωνικής ευθύνης, βίας, το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού καθίσταται πιο επίκαιρο και ελπιδοφόρο από κάθε άλλη φορά.

Η Θεία Γέννησις σηματοδοτεί την σωτηρία του ανθρώπου από το σκοτάδι της ζωής του και της ψυχής του, το σκοτάδι της αμάθειας, των προλήψεων και των προκαταλήψεων, των παθών και των ενστίκτων, καθώς ανατέλλει στον Κόσμο ‘’το φως της γνώσης’’.

Μας καλεί, λοιπόν, με πίστη αλλά και με γνώση να πορευτούμε στη ζωή. Η ανθρωπότητα χρειάζεται φωτισμένες ψυχές αλλά και φωτισμένα πνεύματα, για να προχωρήσει, να κυριαρχήσει η ομορφιά στην ψυχή και τη ζωή των ανθρώπων και να επανακτήσουμε την αισιοδοξία, τη χαρά, την αλληλεγγύη στην καθημερινότητά μας. Αρωγός μας η Παιδεία, που διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του ανθρώπου, οξύνει την κριτική ικανότητα και καλλιεργεί την ψυχή, τον εσωτερικό του κόσμο. Προσφέρει στον άνθρωπο τα όπλα, τις γνώσεις και την δύναμη, να ζήσει και να εξελιχθεί. Καταλυτική και αδιαμφισβήτητα αξιέπαινη η συμβολή των συναδέλφων εκπαιδευτικών, οι οποίοι/ες σε απαιτητικές και πολλές φορές δύσκολες από πολλούς παράγοντες συνθήκες ακάματα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην μόρφωση των παιδιών μας, και γι΄ αυτό τους ευχαριστώ θερμά.
Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα και το 2022 να είναι μια πραγματικά Καλή Χρονιά με υγεία, ειρήνη και πρόοδο σε κάθε τομέα.

Ο Αναπληρωτής Δ/ντής ΔΔΕ Λάρισας

Νικόλαος Ζέρβας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ