Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΣΟ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Δήλωση του Κ. Γιαννακόπουλου, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Ο αυτοπεριορισμός της κινητικότητας, ο εορτασμός της πρωτοχρονιάς αυστηρά οικογενειακά μόνο με τα μέλη που διαβιούν στο ίδιο σπίτι γύρω από το γιορτινό τραπέζι, η ενθάρρυνση του εμβολιασμού όλων των ηλικιών και η πιστή τήρηση των προστατευτικών μέτρων με έμφαση στη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας και πάση θυσία αποφυγή του συνωστισμού καθώς και το συχνό testing σε όλα τα επίπεδα (αντιγονου-μοριακου)μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία αναχαίτισης της ραγδαίας διασποράς του κορωνοϊού.

Οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι πλέον εμφανείς σε όλους μας. Μπροστά σε αυτό το τοπίο όμως προέχει η προστασία της Δημόσιας Υγείας και της ανθρώπινης ζωής με οποιοδήποτε τίμημα.

Γύρω από αυτό τον υπέρτατο στόχο θα πρέπει να συστρατευθουν όλες οι υγειονομικές, πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές δυνάμεις και κάτω από μια υποδειγματική συνεργασία να φέρουν το μεγαλύτερο δυνατό καλό αποτέλεσμα.

Η αδιαφορία, η χαλαρότητα, η στείρα αντιπαλότητα, ο αποπροσανατολισμός, η ανυπακοή και ο αρνητισμός τορπιλίζουν την ενιαία και ολοκληρωμένη χάραξη της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας.

Με τη σκέψη σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, σας εύχομαι εκ μέρους του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας η νέα χρονιά να είναι καθοριστική για την αίσια έκβαση της πανδημίας.

Στους συναδέλφους μας γιατρούς, αλλά και σε όλους τους υγειονομικούς, που τις μέρες αυτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μαχόμενοι την covid 19 αλλά και τις υπόλοιπες σοβαρές ασθένειες, ευχόμαστε καλή δύναμη και οι πολλαπλές επιτυχίες τους να τύχουν την ιστορική αναγνώριση από μέρους της πολιτείας και των πολιτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ