Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ PRAKTIKER HELLAS

Δείτε την ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την εργοδοσία της PRAKTIKER HELLAS γα την στέρηση του δικαιώματος στην εργασία με ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες. Στο τοπικό κατάστημα, τους τελευταίους μήνες απολύθηκαν πέντε(5) συνάδελφοι και μέσω της εντατικοποίησης, της χειροτέρευσης των όρων εργασίας και της τρομοκρατίας, εξωθήθηκαν άλλοι πέντε (5) σε παραιτήσεις.

Η διεύθυνση του τοπικού καταστήματος απέλυσε έμπειρους εργαζόμενους που είχαν περισσότερα από είκοσι (20) χρόνια στην εταιρία και οι συμβάσεις εργασίας τους «βαπτίστηκαν» κόστος.

Η μαζική στήριξη και η αλληλεγγύη που έδειξαν οι συνάδελφοι των απολυμένων με στάση εργασίας, με δύο απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιμετωπίστηκε από την διοίκηση με κλίμα τρομοκρατίας, με συνέχιση των μονομερώς βλαπτικών μεταβολών στις συμβάσεις, με καταπάτηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που οδήγησαν σε σοβαρό εργατικό ατύχημα με τραυματισμό στα δάκτυλα συναδέλφου που εργάζεται στην κοπή ξυλείας. Η εταιρία θεωρώντας κόστος τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας των μηχανημάτων αγνόησε τις επανειλημμένες επισημάνσεις των εργαζόμενων, αδιαφορώντας για την υγεία και την ασφάλεια τους.

Αυτή η επαίσχυντη στάση της εργοδοσίας δεν είναι έκπληξη. Είναι συνέχεια των αλλαγών που προωθεί με διάλυση τμημάτων, μείωση του προσωπικού πλήρους 8ώρης εργασίας, αύξηση της μερικής απασχόλησης, χρήση ακατάλληλων μηχανημάτων κα..

Θεωρούν τους εαυτούς τους αφέντες και αρνούνται κάθε διαβούλευση με τους εργαζόμενους (σκλάβους στα μάτια τους). Χρησιμοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη και εκμεταλλεύονται την διαρκή υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών ελέγχου για να οδηγήσουν τις υποθέσεις στα δικαστήρια γνωρίζοντας τις δυσκολίες, οικονομικές και άλλες, που θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι. Αυτό το κάνουν με την βεβαιότητα ότι οι νόμοι φτιάχτηκαν για την εξυπηρέτηση της μεγαλοεργοδοσίας και ότι ο εργαζόμενος ακόμη και εάν δικαιωθεί από το Δικαστικό Σύστημα, θα πάρει ψίχουλα.

Καλούμε το λαό της πόλης μας να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην PRAKTIKER HELLAS. Να αγωνιστούμε και να προασπίσουμε το δικαίωμα για δουλειά και για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια κόντρα στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των εργαζομένων στην e-food και στην COSCO.

Απαιτούμαι:

Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις

Να σταματήσει η τρομοκρατία και οι καταχρηστικές βλαπτικές τροποποιήσεις των όρων εργασίας

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με δικαιώματα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ