Η ΑΔΕΔΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΩΝ 9 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την με αριθμ. πρωτ 886/4-2-22 ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, σχετικά με τα γεγονότα στην ΕΛΜΕ Λάρισας, ανακοινώνει τα εξής:

  1. Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσφυγή στη δικαιοσύνη κάποιων συναδέλφων, που δεν είναι καν μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, τη στιγμή μάλιστα που έχουν προκηρυχθεί εκλογές για νέο Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022. Μάλιστα ζητούν από τη δικαιοσύνη να διορίσει τους εαυτούς τους ως νέα Διοίκηση!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφυγή τους δικάζεται στις 7 Φεβρουαρίου κι οι εκλογές στην ΕΛΜΕ διεξάγονται δυο μέρες μετά.

  1. Με απόφαση της κυβέρνησης, ύστερα από αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λόγω της πανδημίας, είχε δοθεί παράταση σε όλα τα Δ.Σ μέχρι 31-12-21. Είναι αδιανόητο να ζητείται διορισμός Διοίκησης, τη στιγμή που η ΕΛΜΕ Λάρισας λειτουργώντας πέρα για πέρα νόμιμα προκήρυξε εκλογές.
  1. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι θα στηρίξει με όλους τους τρόπους (συνδικαλιστικά, νομικά κλπ) την ΕΛΜΕ Λάρισας, απέναντι στις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις για διορισμό Διοίκησης, που θυμίζουν άλλες εποχές.

Μέλος της Εκτελεστικής που γίνεται τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Πρωτοδικείο Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ