ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΗΚ ΚΑΙ ΤΟ  ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ  ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες. Όλοι μας βρισκόμαστε ξανά ακούσιοι θεατές μιας ακόμα κακοστημένης παράστασης σε βάρος του σωματείου μας! Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της ΕΛΜΕ, εννέα μέλη της προσέφυγαν στα δικαστήρια για να πετύχουν την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας. Δυστυχώς δεν σταμάτησαν εκεί. Είχαν το αχαρακτήριστο θράσος να αυτοπροταθούν ως νέα -δοτή- διοίκηση του σωματείου! Κι όλα αυτά κάτω από την “σημαία ευκαιρίας” της ΑΔΗΚ.

Για τους περισσότερους, η ΑΔΗΚ δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι η παράταξη πρότυπο! Είναι μια παράταξη φτιαγμένη  από τα υλικά που φτιάχνονται τα  όνειρα του υπουργείου! Η παράταξη με σύνθημά της το: “ΝΑΙ, όποια κι αν είναι η ερώτηση υπουργέ μου”. Είπε ναι στις ηλεκτρονικές κάλπες για το ΠΥΣΔΕ, σε μια διαδικασία που αμέσως καταγγείλαμε ως Αγωνιστική Παρέμβαση. Λέει ναι στις ηλεκτρονικές εκλογές και τα αντίστοιχα μητρώα μελών των σωματείων, ναι στις εικονικές “γενικές συνελεύσεις” και σε κάθε πρόνοια του αντεργατικού Ν. Χατζηδάκη. Και φυσικά ΝΑΙ στην αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση (εδώ δεν έχει την αποκλειστικότητα). Ίσως, για όσους δεν παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στο σωματείο μας, πρέπει να θυμίσουμε πως η ΑΔΗΚ αποτελεί “spin-off” της ΔΑΚΕ! Τα μέλη της είναι πρώην μέλη της ΔΑΚΕ που την εκπροσωπούσαν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ (και με την ιδιότητα του πρόεδρου), “ισόβιοι” αιρετοί της και άλλοι “ανεξάρτητοι”.

Τα σχετικά με την ΑΔΗΚ μπορούν να αποτελέσουν μελέτη περίπτωσης για το που μπορεί να οδηγήσει ένα σωματείο, η ψήφος στον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Που μπορεί να φτάσει ένας κλάδος που υποτάσσεται στο ρουσφέτι. Σε ποιο κατηφορικό δρόμο βαδίζει ο εργαζόμενος που εναποθέτει την λύση των προβλημάτων του στον πανίσχυρο τοπικό Γκρούεζα του κόμματος που κυβερνά. Άρα, πολύτιμα συμπεράσματα πρέπει να εξαχθούν και εν όψει των επικείμενων εκλογών στο σωματείο. Μην ξαναδώσουμε συνάδελφοι και συναδέλφισσες, το σωματείο στα χέρια των εντολοδόχων της εκάστοτε κυβέρνησης!

Δυστυχώς οι ενδοπαραταξιακές τριβές μιας παράταξης  -ίσως για θέματα πολιτικής ή  για το μοίρασμα της λείας σε καρέκλες- έχουν διαλυτική επίδραση στο σωματείο μας. Έχουν έμπρακτες και δυσμενείς επιδράσεις στη λειτουργία του. Για να γίνει φανερή αυτή η επίδραση κατά ένα μόνο μέρος της, καλούμε τον προσωρινό ταμία της ΕΛΜΕ να δώσει στον κλάδο στοιχεία σχετικά με το κόστος -δικαστικά έξοδα κτλ- που είχαν και έχουν τα καπρίτσια των μελών της ΑΔΗΚ. Σε μια εποχή που το σωματείο μας δεν μπορεί να ενισχύσει -ως οφείλει- τις οικογένειες συναδέλφων μας που έφυγαν απ’ τη ζωή, πληρώνει δικαστικά έξοδα!

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ως Αγωνιστική Παρέμβαση σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας και στην συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στις 12.

 

Να προστατεύσουμε το σωματείο από τον λαγό του υπουργείου που, όταν μεγαλώσει, ονειρεύεται να γίνει Δούρειος Ίππος!

 

Καμιά θέση δεν έχουν στα σωματεία των εργαζομένων τα τσιράκια του υπουργείου! Να διαγραφούν από την ΕΛΜΕ όσοι κινήθηκαν εναντίον της!

 

ΥΓ.

Η τρίωρη στάση εργασίας κηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ και όχι από την ΟΛΜΕ! Στην ΟΛΜΕ υπέρ της στάσης εργασίας ψήφισαν οι Παρεμβάσεις και η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ