ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Κατατέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. δήμου Λαρισαίων

Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος σε μια σειρά κλάδους για την προστασία της υγείας, της ζωής του εργαζόμενου λαού και της λαϊκής περιουσίας, του εισοδήματος του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Είναι ανάγκη οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά.

Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του λαού.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες βρίσκονται ξανά στους δρόμους, αγωνιζόμενοι για την επιβίωσή τους, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε, οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών, μεγαλοαγροτών. Κόντρα στην αστυνομοκρατία της κυβέρνησης.

Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελούν εμπαιγμό για τους βιοπαλαιστές γεωργούς και κτηνοτρόφους, καθώς στην πλειοψηφία τους πρόκειται για αναμάσημα μέτρων, που έχουν εξαγγελθεί ξανά και απέχουν έτη φωτός από όσα απαιτούνται για μια πραγματική ανακούφιση τους, την ώρα που συνθλίβονται από την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα που επιβάλλουν τα μονοπώλια, την ΚΑΠ που έχει προγράψει την αγροτιά για χάρη των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων στηρίζει πλήρως τα αιτήματα των βιοπαλαιστών γεωργών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα με επίκεντρο το μπλόκο της Νίκαιας και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους για:

Μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.

Να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ στο 100% όλοι οι πληγέντες αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις, οι οποίες πρέπει να δίνονται έγκαιρα σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις και να είναι ακατάσχετες.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής.

Καθώς πλησιάζουμε στα τέλη του Μαρτίου εξαντλείται και η τρίμηνη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων με συμβάσεις COVID-19. Όμως η ανάγκη για εργασία δεν τελειώνει, ούτε φυσικά και οι υποχρεώσεις. Είναι τραγικό και απαράδεκτο ενώ η πανδημία για άλλη μια φορά κορυφώνεται, ενώ οι κλινικές ΜΕΘ έχουν γεμίσει και καθημερινά μετράμε τριψήφιο αριθμό νεκρών να σχεδιάζονται νέες απολύσεις, ενώ η υποστελέχωση των δομών των δήμων χτυπάει κόκκινο και θα έπρεπε ήδη να είχε ανοίξει η κουβέντα για μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις δομές των δήμων και της Περιφέρειας.

Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στους νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, είναι η μόνη απάντηση. Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Διεκδικούμε:

Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ