ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Όχι στον πόλεμο λέει η δημοτική παράταξη ΣΥΝΠΟΛΙΤΕΙΑ του δήμου Τυρνάβου και καταθέτει πρόταση ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος φέρνει καταστροφή, θάνατο και προσφυγιά.

Στην πρόταση αναφέρονται τα εξής:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Για άλλη μια φορά στην Ευρώπη έχουμε διεξαγωγή μιας ένοπλης σύρραξης που οδηγεί σε καταστροφή, θάνατο και προσφυγιά.

Ο πόλεμος εντάσσεται στον ανταγωνισμό για την κυριαρχία πάνω στα ενεργειακά αποθέματα, στα δίκτυα μεταφοράς τους, σε σχέδια γεωστρατηγικών ανακατατάξεων.
Ο πόλεμος αλλάζει τον κόσμο.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα, πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός, να αποχωρήσει η Ρωσία από την Ουκρανία και να επανέλθουμε στον δρόμο της διπλωματίας.

Ο κίνδυνος μιας γενικότερης σύρραξης είναι υπαρκτός.

Γι αυτό η ανάπτυξη ενός ισχυρού αντιπολεμικού και φιλειρηνικού κινήματος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, να γίνει τώρα.

Ο λαός της Ουκρανίας δεν πρέπει να ζήσει το δράμα που έζησαν οι λαοί στην Κύπρο, στο Βελιγράδι, στο Ιράκ, στη Συρία και αλλού.

Οι πολίτες του Δήμου Τυρνάβου ζητάμε:

* Τα Ρωσικά στρατεύματα να σταματήσουν τώρα την εισβολή και να αποχωρήσουν από την Ουκρανία.

* Την μείωση των εξοπλιστικών δαπανών και τελικά την διάλυση των στρατιωτικών συνασπισμών.

* Να σταματήσει αμέσως η Ελληνική εμπλοκή και συμμετοχή στον πόλεμο.

* Όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού.

* Ναι στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

* Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ