27ο Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΠΟ 13 ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΑ 13 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ “ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ”

Ανακοίνωση του δ.σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου

Δεκατρία (13) τμήματα, από την Α΄ Τάξη μέχρι την Στ’ Τάξη οι μαθητές και οι μαθήτριες του 27ου Δημοτικού σχολείου έστειλαν ένα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς όλα τα παιδιά – από όποια χώρα και αν προέρχονται – σχηματίζοντας με τις σχολικές τσάντες τους τα 13 γράμματα ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Οι δάσκαλοί μας είχαν ήδη συζητήσει με τους μαθητές τόσο για τον πόλεμο όσο και για την φτώχεια, την μετανάστευση και την προσφυγιά και τα συναισθήματα που τους δημιουργούν αυτές οι έννοιες.

Δυστυχώς, αυτές οι έννοιες είναι πολύ γνώριμες ακόμη και για τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού, γιατί τις παρακολουθούν να συμβαίνουν γύρω τους, στις γειτονιές τους, τις έχουν χαραγμένες στο μυαλό τους και στην ζωή τους, αποδεικνύοντας ότι τα παιδιά μας – που είναι τα αθώα θύματα όλων αυτών των καταστάσεων – γνωρίζουν ότι δεν ζουν σε μια ιδανική πραγματικότητα.

Τα παιδιά όλου του κόσμου και οι γονείς τους δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά και με σεβασμό της κουλτούρας και της διαφορετικότητας του κάθε λαού. Με αισιοδοξία να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι ο καθημερινός μας αγώνας για μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή για όλους, είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίζουμε όλους τους φόβους μας και να ζούμε με ΕΙΡΗΝΗ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ