ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΕΠΛΗΞΕ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν πρόλαβαν να χαρούν οι αγρότες που είδαν χθες στους λογαριασμούς τους χρήματα για την αποζημίωση των καταστροφών που προκάλεσε ο περυσινός παγετός της 9ης Μαρτίου ήλθε σήμερα ένας νέος παγετός, λόγω της ξαστεριάς που επικράτησε όλη τη νύχτα, να ξαναχτυπήσει τις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας προκαλώντας όπως όλα δείχνουν ολοκληρωτική καταστροφή.

Σύμφωνα με στοιχεία από μετεωρολογικούς σταθμούς στον Αμπελώνα η θερμοκρασία στις 6 το πρωί έφτασε τους -4,8° Κελσίου, στα Πλατανούλια και τα Δένδρα κινήθηκε γύρω στους -5°, ανάλογη είναι η κατάσταση σε Ροδιά, Δελέρια και Τύρναβο, ενώ εξίσου χαμηλές ήταν οι θερμοκρασίες και στην περιοχή του Δαμασίου και της Ποταμιάς Ελασσόνας.

Στους -5° Κελσίου ήταν η θερμοκρασίες σε περιοχές της Αγιάς στους -4° σε περιοχές των Τεμπών που επίσης έχουν δενδροκαλλιέργειες ενώ και στο δήμο Κιλελέρ στους -2) έως -3°.

Οι αγρότες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή ενώ εκφράζουν αγωνία για την εικόνα που θα παρουσιάσει και η αμπελκοκαλλιέργεια κάτι που αναμένεται να φανεί τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες χαμηλές θερμοκρασίες που θα προκαλέσουν νέο καταστροφικό παγετό αναμένονται τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ