ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΙΣ ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Παρέμβαση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλη Κόκκαλη

Να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ στην καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε ο παγετός του τελευταίου διαστήματος σε δενδρώδεις καλλιέργειες στο νομό Λάρισας, ζητά με δήλωσή του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Δυστυχώς οι αναφορές από πλήθος αγροτών σε περιοχές κυρίως των δήμων Τυρνάβου, Τεμπών και Αγιάς, δεν είναι καλές. Ο παρατεταμένος παγετός που επικράτησε κατά την κρίσιμη περίοδο της ανθοφορίας πολλών δενδρωδών καλλιεργειών, δείχνει να προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές σε χιλιάδες δένδρα.

Ροδάκινα, βερίκοκα που η περιοχή του Τυρνάβου παράγει καλύπτοντας το ένα τρίτο της εγχώριας παραγωγής, αλλά και μύγδαλα χτυπήθηκαν ξανά, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια από τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Αυτονόητα ο ΕΛΓΑ οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε εκτιμήσεις που όμως θα αποπνέουν δικαιοσύνη και δε θα παραπέμπουν στον τραγέλαφο που ζουν οι κερασοπαραγωγοί στην Ποταμιά της Αγιάς.

Επιπρόσθετα, οφείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ξυπνήσει και να προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Το επιτάσσουν οι δύσκολοι καιροί».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ