ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ KA1 με κωδικό αριθμό 2020-1-EL01-ΚA101-077985 και τίτλο «Ανοιχτοί Σχολικοί Ορίζοντες» υλοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας η κινητικότητα με τίτλο: «Συναισθηματική νοημοσύνη: Προσδιορίστε, αξιοποιήστε και διαχειριστείτε τα συναισθήματα», «Emotional Intelligence: Identify, harness, and manage emotions».

Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου Λάρισας, Γιαλαμά Αναστασία (Εικαστικών), Εξάρχου Ασημίνα (Φιλόλογος) και Τασιοπούλου Παρασκευή (Φιλόλογος).

Την εβδομάδα  από  7 έως  11 Μαρτίου 2022 οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  είχαν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους στο θέμα της Συναισθηματικής Νοημοσύνης που αφορά στο διδακτικό έργο, στη σύγχρονη εκπαίδευση και στον χώρο της εργασίας, τόσο για την αποφυγή όσο και επίλυση συγκρούσεων με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Επίσης, βελτίωσαν τις γλωσσικές δεξιότητες, ήρθαν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και ανέπτυξαν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Ειδικότερα:

Διεύρυναν τις γνώσεις τους στην έννοια της Συναισθηματικής Νοημοσύνης (χαρακτηριστικά/αρχές, σημασία στη ζωή και στις σχέσεις, ευκαιρίες ανάπτυξης στο σπίτι, στην εκπαίδευση ή στον χώρο εργασίας, διαχείριση συναισθημάτων, κατανόηση αναγκών και συναισθημάτων, θεωρία του Νου)

Συμμετείχαν σε κουίζ ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και καλών εργασιακών σχέσεων, σε εργασίες οικοδόμησης αυτοπεποίθησης, αυτογνωσίας και ενσυναίσθησης.

Εργάστηκαν για αίσθηση ενδυνάμωσης και ευθύνης για τα δικά τους συναισθήματα με οργάνωση/σχεδιασμό και κίνητρα για συμπεριφορές και σκέψεις υγιείς.

Συμμετείχαν σε Σχέδια Δράσης και έκαναν Σχεδιασμούς προσωπικής Ανάπτυξης με χρήση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, επανεξετάζοντας τους προσωπικούς στόχους της πρώτης ημέρας του Σεμιναρίου και δίνοντας μεγαλύτερες ευκαιρίες για δημιουργική σκέψη.

Συμμετείχαν σε ομαδικές εργασίες αναπτύσσοντας την ικανότητα να μαθαίνεις και να ευδοκιμείς μέσω της προσαρμοστικότητας και της ανθεκτικότητας σε περιβάλλοντα εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, ικανότητα υποδειγματικών εκπαιδευτικών και ηγετών στην εκπαίδευση με συμμετοχική και κατανεμημένη ηγετική πρακτική.

Σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του σχολείου μας, οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην κινητικότητα  θα ενημερώσουν εκτενώς και τους υπόλοιπους συναδέλφους για το περιεχόμενο του σεμιναρίου. Επίσης μέσω ανάρτησης στην  ιστοσελίδα του σχολείου μας θα γίνει διάχυση των καλών πρακτικών και μεθόδων που αποκόμισαν σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ