ΣΤΟ 3ο Δ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κα Αικατερίνη Καραγιώργου, επισκέφτηκε, χθες Τετάρτη 23/03/2022, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εγγραφή του πρώτου μαθητή από την Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, συνομίλησε με τη Διευθύντρια, κ. Μαρία Σακοράφα, καθώς και με τους εκπαιδευτικούς και τις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας σχετικά με θέματα που αφορούν στην ομαλή ένταξη του μαθητή στο νέο σχολικό περιβάλλον και την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας αλλά και την παραμονή του παιδιού στην περιοχή μας.

Η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχάρη τη Δ/ντρια και το Σύλλογο διδασκόντων της σχολικής μονάδας για τη θερμή υποδοχή του μαθητή και την ανάληψη πρωτοβουλιών που αφορούν την παροχή κάθε πρόσθετης αντισταθμιστικής αγωγής από μέρους τους για την αποτελεσματική συμμετοχή του στη μαθησιακή διαδικασία καθώς και την παροχή εκπαιδευτικού υλικού, κυρίως τους ευχαρίστησε για την ψυχοσυναισθηματική του υποστήριξη που παρέχουν στο νεοεισερχόμενο μαθητή για μια ομαλή μετάβαση και ένταξη στη μαθητική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στη σχολική μονάδα, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φαρσάλων, κ. Ιορδάνη Εσκίογλου όπου και συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν στην ένταξη και την υποστήριξη από μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας και άλλων οικογενειών και ιδιαίτερα παιδιών που (τυχόν) θα έρθουν από την εμπόλεμη Ουκρανία.

Η κα Καραγιώργου με τον Δήμαρχο Φαρσάλων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους αλλά και της αγαστής συνεργασίας τους συμφώνησαν για περαιτέρω συνέργειες σε όλα τα επιμέρους θέματα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ