ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΖΟΦ – ΑΝΕΝΤΙΜΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ

Το σχόλιο του Χρ. Κέλλα για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

«Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου στη Βουλή των Ελλήνων συνοδεύτηκε από το ατόπημα της εμβόλιμης προβολής μέλους του τάγματος Αζόφ, το οποίο προκάλεσε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού και της παράταξής μας. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι τέτοια ήθη δεν έχουν καμία θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο και στην πατρίδα της δημοκρατίας

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας:

«Πέρα από τη λανθασμένη αυτή επιλογή της ουκρανικής προεδρίας, ακούσαμε την αγωνία ενός εκλεγμένου αρχηγού κράτους, που μάχεται για την ανεξαρτησία της χώρας του ενάντια στη ρωσική εισβολή και αγωνίζεται για το μέλλον του λαού του. Η εδαφική ακεραιότητα κάθε κράτους απορρέει από τον πυρήνα των κυριαρχικών δικαιωμάτων του. Η ρωσική επίθεση είναι αδικαιολόγητη και παραβιάζει κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου προσβάλλοντας παγκόσμιες αξίες.

Η τραγωδία, που εξελίσσεται στην Ουκρανία της τελευταίες 43 μέρες, συνιστά ένα σκοτεινό κεφάλαιο για την παγκόσμια ιστορία, το οποίο περιλαμβάνει εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Η εκμετάλλευση από μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης του λάθους, που συνέβη σήμερα κατά την προβολή του μηνύματος Ζελένσκι, αποτελεί πράξη πολιτικά ανέντιμη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ