ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 37ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Στη Λάρισα χτυπάει η καρδιά του 37ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων. Κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Συνδιάσκεψης των δικηγορικών ποδοσφαιρικών ομάδων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας ανέλαβε τη φετινή διοργάνωση, καθώς και τη φιλοξενία της τελικής φάσης στη Λάρισα το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου.

Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό που ξεκίνησε αρχές δεκαετίας του 1980, στον οποίο οι Δικηγόροι Λάρισας συμμετέχουν διαχρονικά έχοντας γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.

Η ανάληψη της φετινής διοργάνωσης αποκτά μεγάλη σημασία μετά τα σημαντικά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, τα οποία οδήγησαν σε παραίτηση τον αρχικό διοργανωτή Δ.Σ. Ηρακλείου. Επιπλέον όμως, η φετινή διοργάνωση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την πόλη μας, αφού το 2022 συμπληρώνεται εικοσαετία από την προηγούμενη φιλοξενία της διοργάνωσης στη Λάρισα και την πανηγυρική κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου από την ομάδα των Δικηγόρων Λάρισας τον Ιούλιο 2022.

Το βάρος της διοργάνωσης έχει ανατεθεί σε πενταμελή οργανωτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από δικηγόρους Λάρισας που διαθέτουν πλούσια διοικητική και ποδοσφαιρική εμπειρία.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν είκοσι οκτώ (28) ποδοσφαιρικές ομάδες δικηγόρων (27 ελλαδικές και ο Δ.Σ. Λεμεσού Κύπρου), ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τα πρώτα παιχνίδια της α’ προκριματικής φάσης με τα εξής αποτελέσματα:

ΚΛΗΡΩΣΗ Α΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Αρ. ζευγαριού Αντίπαλες ομάδες (με σειρά έδρας 1ου αγώνα) Σκορ

1ο Α.Ρ.Μ.Α. (ΔΣΘ) – Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 6-0

2ο Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 16.04.22

3ο Δ.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΔΣΘ) 3-1

4ο Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΔΡΑΚΩΝ (ΔΣΑ) 2-4

5ο Δ.Σ. ΠΑΤΡΩΝ – Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 16.04.22

6ο Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΕΛΛΑΣ 4-0

7ο SUI GENERIS (ΔΣΑ) – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ 2-1

8ο ΝΕΜΕΣΙΣ (ΔΣΑ) – Δ.Σ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 3-0

9ο Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΗΛΕΙΑΣ 17.04.22

10ο Δ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ (ΔΣΑ) 5-1

11ο ΝΟΜΟΣ (ΔΣΑ) – Δ.Σ. ΞΑΝΘΗΣ πρόκριση ΝΟΜΟΣ

12ο Δ.Σ. ΡΟΔΟΠΗΣ – Δ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2-0

13ο Δ.Σ. ΛΕΜΕΣΟΥ – Δ.Σ. ΡΟΔΟΥ 2-0

[Προκρίνεται άνευ αγώνος στη β’ προκριματική φάση ο ΣΟΛΩΝ (ΔΣΑ)]

Λάρισα, πρωταθλήτρια 2002

Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών φάσεων, οι επτά προκριθείσες ομάδες θα πλαισιώσουν τη διοργανώτρια ομάδα των Δικηγόρων Λάρισας στην τελική φάση των κορυφαίων οκτώ ομάδων του θεσμού (Final 8), η οποία θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας το διάστημα από 2 έως 10 Ιουλίου 2022. Είναι βέβαιο ότι η πόλη της Λάρισας θα αγκαλιάσει και στηρίξει μια ακόμη αθλητική διοργάνωση, φιλοξενώντας θερμά τις πολυάριθμες αποστολές όλων των δικηγορικών ομάδων και υποστηρίζοντας τις αγωνιστικές προσπάθειες των «βυσσινί δικηγόρων» που εδώ και πέντε μήνες προετοιμάζονται εντατικά.

Τη διοργάνωση στηρίζουν ο ΔΣΛ, ο ΛΕΑΔΠΛ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι δήμοι Λαρισαίων, Κιλελέρ και η ΕΠΣΝ Λάρισας, τους οποίους η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί προκαταβολικά.

Η Οργανωτική Επιτροπή
Αντώνης Γραβάνης
Νίκος Κολοκυθόπουλος
Νίκος Κουμαντζέλης
Δημήτρης Μπένης
Χάρης Ντούμος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ