ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Παρέμβαση του Μάξιμου Χαρακόπουλου στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χ. Τριαντόπουλο

Την απόδοση της έκτακτης επιχορήγησης σε όλες τις επιχειρήσεις που τη δικαιούνται, οι οποίες εν μέσω πανδημίας επλήγησαν από μεγάλες φυσικές καταστροφές το 2021 -και συγκεκριμένα από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου στους δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας- ζήτησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την κρατική αρωγή και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά από οχλήσεις που είχε από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε χωριά της Ελασσόνας, που ήταν ουσιαστικά στο επίκεντρο του σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021, για την μη συμπερίληψή τους στη διαδικασία επιχορήγησης  προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από μεγάλες φυσικές καταστροφές το 2021, επικοινώνησε άμεσα με τον κ. Τριαντόπουλο και του έθεσε το ζήτημα.

Όπως διευκρίνισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, η γνωστοποίηση της πρόσκλησης για την ενίσχυση, μέσω αιτήματος χρηματοδότησης, των επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές κατά την περασμένη χρονιά, αφορά μόνο τις επιχειρήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Δαμασίου και Μεσοχωρίου στην Π.Ε. Λάρισας. Το γεγονός αυτό έχει εγείρει ενστάσεις επαγγελματιών που εδρεύουν σε γειτονικά χωριά, τα οποία βρίσκονταν ουσιαστικά στο επίκεντρο των σεισμικών γεγονότων και είχαν επίσης σημαντικές ζημιές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός βουλευτής ζήτησε από τον αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών υφυπουργό να υπάρξει η δυνατότητα συμμετοχής στην ηλεκτρονική διαδικασία και των επαγγελματιών των διπλανών χωριών, που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό.

Από την πλευρά του ο κ. Τριαντόπουλος διευκρίνισε ότι στόχος της Πολιτείας είναι να ενισχύσει τους επαγγελματίες στις περιοχές που ήταν στο επίκεντρο του σεισμού και είχαν σοβαρότατες ζημιές, όπως το Δαμάσι και το Μεσοχώρι. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι αν υπάρξει σχετικό αίτημα με την ανάλογη τεκμηρίωση από τη δημοτική αρχή Ελασσόνας θα εξεταστεί με τη δέουσα προσοχή για τις περιπτώσεις που αφορούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα χωριά που κατ’ ουσίαν βρίσκονται δίπλα στο επίκεντρο και είχαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό.

Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γάτσα ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα διαβιβάσει σχετικό αίτημα για την αρωγή των επαγγελματιών που εδρεύουν και στα άλλα χωριά της περιοχής που υπέστησαν τις συνέπειες του εγκέλαδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ