ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΩΝ MQ-9 «REAPER»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας καταδικάζει για μια ακόμη φορά τη μετατροπή της πόλης μας, (αλλά και όλης της χώρας μας) σε Νατοϊκό ορμητήριο. Ενάμιση χρόνο μετά, στην 110 Πτέρυγα Μάχης γίνεται η επανεγκατάσταση αμερικανικών μη επανδρωμένων «αεροχημάτων» DRONES του τύπου MQ-9 «Reaper» (Θεριστής). Τα MQ-9 «Reaper» εγκαταστάθηκαν πρώτη φορά το 2018 με τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συγκεκριμένα «αερο-οχήματα» έχουν δυνατότητες και αυτονομία να καλύψουν τεράστιες αποστάσεις, μέχρι τη Λευκορωσία και τη Μαύρη Θάλασσα στο βορρά, μέχρι τη Λιβύη και το Σουέζ στο νότο, κατασκοπεύοντας και παρέχοντας εικόνα επιτήρησης σε γη και αέρα σε πραγματικό χρόνο σε όποιο στρατηγείο των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ διασυνδέονται. Επίσης, διαθέτουν πλατφόρμες εκτόξευσης πυραυλικών συστημάτων κάθε είδους.

Είναι ήδη γνωστό πως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας έχει “προκριθεί” από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ και σχεδιάζεται η «αναβάθμιση» των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πόλης προς όφελος των επικίνδυνων και αντιλαϊκών σχεδιασμών τους.

Στα μέσα του περασμένου Γενάρη τη Λάρισα επισκέφτηκε κλιμάκιο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, από κοινού με στελέχη της αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρείας «Environmental Chemical Corporation» και της ελληνικής «Ακτωρ», που έχει αναλάβει, μέσα σε 12 μήνες και το αργότερο τον Δεκέμβρη του 2022, να ολοκληρώσει μια σειρά έργων, κόστους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, εμπλέκοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους. Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά του πολέμου. Συντάσσεται με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο όνομα των λεγόμενων “συμβατικών της υποχρεώσεων”. Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές Βάσεις, που ενισχύθηκαν περισσότερο από την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και συμβάλλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτααπασχολούμενους, τους αγρότες, τους άνεργους τους συνταξιούχους , τη νεολαία της περιοχής μας, σε αγώνα για τη μη κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ από τη Βουλή, να απαιτήσουμε το ξήλωμα όλων των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων, των κατασκοπευτικών drones από την πόλη μας, να παλέψουν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και να δυναμώσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Μόνο η οργανωμένη πάλη των λαών, για να γίνουν αυτοί και μόνο αυτοί νοικοκύρηδες κι αφέντες στον τόπο τους, ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν, μπορεί να βάλει την σφραγίδα της στην ιστορία και να εγγυηθεί έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη και ευημερία, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ