ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Χθες, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στο Πλατανόρεμα στο Πουρνάρι, αναβίωσε το έθιμο της Πρωτομαγιάς!

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Λάρισας, βρίσκεται το Πλατανόρεμα, κρυμμένο στις πλαγιές του Κισσάβου.
Ντόπιοι κάτοικοι και επισκέπτες έστησαν υπαίθριες ψησταριές με αρνιά, κοκορέτσια και κεμπάπ. Αρκετό κέφι, τραγούδι και ντόπιο κρασί έρεε άφθονο.

Το παρών στο Πλατανόρεμα έδωσε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης που αντάλλαξε ευχές, με τους κατοίκους του Πουρναρίου και των γύρω περιοχών που βρέθηκαν εκεί για καλό μήνα, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Χρήστο Κρικώνη και κ. Βασίλη Σίμο, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Γκατζόγια, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή τον Αντιπρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πουρναρίου κ. Ηρακλή Γεροκώστα, τον τοπικό σύμβουλο Όσσας κ. Αντώνη Γούσιο, τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πουρναρίου κ. Μιχάλη Τσακνάκη με μέλη του Συλλόγου.

Το Πλατανόρεμα -αν και δεν είναι ακόμη γνωστό σε πολλούς Λαρισαίους- είναι ένα μέρος με φυσική ομορφιά γεμάτο πλατάνια, ρυάκια και μια μικρή φυσική λιμνούλα. Στο πλατανόρεμα μπορεί κάποιος να ξαποστάσει στα ξύλινα παγκάκια και τραπεζάκια ή κάτω από το κιόσκι. Το μέρος ενδύκνειται για οικογένειες με παιδιά, για νέους και νέες και γενικά για παρέες.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, μεταξύ άλλων αναφέρει: “ο κόσμος το είχε ανάγκη να ξεδώσει, μετά τα δύο χρόνια της πανδημίας. Την Πρωτομαγιά τιμούμε τους διαρκείς αγώνες για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, συγχρόνως όμως είναι μέρα ξεγνοιασιάς και διασκέδασης. Εδώ στο πλατανόρεμα οι ψησταριές πήραν φωτιά και οι ψήστες έχουν το μεράκι, την θέληση και έτσι το αποτέλεσμα είναι το κρέας να γίνει “λουκούμι”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ